Treceți la conținutul principal

Doamna sufletului meu m-a învățat că...Fiecare persoană ce vine în viața noastră este o oglindă şi un învățător, iar scopul lor este de a ne ajuta să vedem aspectele asupra cărora mai trebuie să lucram. 
Am înțeles asta când am reîntâlnit-o pe doamna dirigintă. Strălucea prin toți porii, iar zâmbetul ei viu colora totul în jur. Ştii acel zâmbet care te scoate din butoiul cu melancolie? Ei bine, dânsa îl poartă şi îl dăruieşte necondiționat oricui are nevoie. 
Cuprinsă de emoții, ochii mei au cerşit o îmbrățişare pe care doamna Ana mi-a oferit-o înainte de a-mi aşeza cuvintele timide înaintea ei. Pur şi simplu ştia. 
Trecuseră 20 ani, dar înfățişarea dânsei aproape nu se schimbase deloc. Mă aşteptam să găsesc o doamnă trecută de 50 de ani, dar am întâlnit o femeie chiar mai tânără decât mine. Am întrebat-o în glumă unde ține ascuns elixirul tinereții şi mi-a zâmbit din nou spunând: 
- Există Farmec în lume. Dacă ştii cum să-l tratezi, acesta îți oferă esențe minunate care-ți vor păstra sufletul şi trupul tânăr. 
Mi-a captat atenția şi am continuat. 
- Cum ați descoperit acest Farmec? Cum l-aş putea găsi? 
- Draga mea, important e să ai mintea şi inima deschise pentru a-l primi în viața ta, iar apoi să-i rămâi fidelă.
Nu am ştiut ce să-i răspund şi-am trecut la alte subiecte în urma cărora am realizat că, eleva de altădată, eram acum femeie matură, cu familie, cu un loc de muncă, atât de serioasă... Iar dascălul copilăriei mele o femeie tânără, gingaşă, copilăroasă şi înțeleaptă.  
Credeam că am învățat de la dânsa multe lecţii de viaţă, dar mereu va fi loc pentru încă una. 
Doamna Ana mi-a oferit o cafea, dar într-un mod neobişnuit. A adus ceşti de mai multe feluri, al căror număr depăşeau cu mult cifra doi.
Unele erau din porţelan fin, altele din ceramică, unele erau ciobite, altele nici nu mai aveau coadă.
Mi s-a părut frumos când m-a invitat să servesc singură din cafeaua aburindă din ibric, lăsându-mi impresia că mă pot simți "ca acasă".  Am ales o ceaşcă frumoasă din porțelan, cu flori rozalii şi margine decorată cu motiv argintiu, iar pe tavă au rămas cănile ciobite şi mai urâte. Chipul ei îmi părea al unei zeițe şi-am gândit că eleganța aceea trebuie celebrată cu cea mai frumoasă ceaşcă din care cafeaua să aibă farmec şi gust mai bun.
Doamna şi-a turnat şi ea cafea după care glasul ei blând spuse: 
„Vezi tu, ai fost foarte atentă când ți-ai ales ceaşca de cafea. Şi asta pentru că ai impresia că o cafea e mai bună băută într-o ceaşcă scumpă. În realitate gustul cafelei nu depinde de vasul în care o bei. Şi viaţa e ca o cafea bună. Profesia banii, cariera, maşina, poziţia in societate sunt ca ceştile. Doar ne ajută să ne trăim viața, dar nu sunt VIAŢA. Savurează cafeaua şi nu ceştile.”
În acest fel doamna Ana a mai predat elevei sale de altădată o lecţie în acelaşi mod natural, plină de iubire şi lipsită de judecată. 
Am înțeles atunci esența şi am simțit să revin asupra farmecului din lume. Îmi exprimasem atât de clar şi sincer dorința de a arăta precum dumneaei peste încă 20 de ani încât mi-a destăinuit secretul. Ba chiar mi l-a arătat. 
În tinerețe a descoperit produsele Farmec şi a rămas fidelă acestora.  
În baia dumneaei se găsea strict ceea ce avea nevoie pentru îngrijire şi nimic mai mult, iar ochii mi-au rămas blocați pe un set ambalat foarte elegant. 

- Vezi tu, vine o vreme în care trupul fiecarui om îmbătrâneşte, dar eu am ales să mai trag de timp. Pentru un aspect plăcut, îngrijirea pielii este importantă. - mi-a spus arătându-mi noua gamă de produse minune de la Gerovital precizând că şi cele dinainte erau faine, dar îi place să meargă în pas cu noile descoperiri. 
Mi-am dat seama că, deşi mă consideram tânără şi modernă, purtam cu mine o etichetă eronată.  
- Uite, îmi spuse arătându-mi cremele, acestea au efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii. 
Gerovital H3 Hyaluron C , am răspuns cu jumătate de gură gândindu-mă cât de rămasă în urmă eram. Acestea la ce ajută? Am întrebat luând în mână cutia de fiole cu acid hialuronic
- Acestea oferă estompare semnificativă a ridurilor, hidratarea şi regenerarea pielii. 


Mi-a explicat apoi importanța folosirii apei micelare pentru eliminarea tuturor impurităților de pe piele şi multe altele. Păream ca două prietene care se sfătuiau în privința produselor pentru frumusețe, iar timpul petrecut acasă la doamna Ana a zburat pe lângă noi. 
Ceasornicul cu pendul bătea ora şase pe seară, iar despărțirea a fost grea. 

Distanța fizică dintre noi se măsoară în mii de kilometri, însă asta nu ne opreşte pentru că, doamna mea este atât de cool încât foloseşte conectarea online cu succes şi astfel încă ținem legătura. 
După această întâlnire am realizat că aveam concepte atât de prosteşti despre vârsta înaintată, considerând că îmbătrânirea este un fapt nasol şi trist, dar viața a readus în calea mea învățătorul sufletului meu. 
Doamna Ana nu m-a învățat doar că omul împlinit nu e cel care are multe, ci acela care ştie să se bucure de ceea ce are.  M-a învățat că există tinerețe fără bătrânețe şi că atât tinerețea cât şi bătrânețea nu sunt datorate vârstei cât sunt datorate stării de spirit. Poți fi bătrân într-un corp tânăr şi tânăr într-un corp îmbătrânit. 


 Mai presus de orice, doamna Ana mi-a arătat că există Farmec în lume. 
Nu îmi mai este teamă de trecerea timpului şi sunt pregătită să îmbătrânesc frumos! 
Pentru toate acestea îi mulțumesc ! 

*Produsele sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi din magazinele de brand Gerovital și online, pe www.farmec.ro. 

Toate cele bune! 
Articol scris pentru ultima proba a competiției Spring Super Blog 2018. Sponsor: 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Drumul vieții

Între naştere şi moarte se află un drum de parcurs pe care îl numim Viață.  Sunt oameni care privesc viața ca pe un duşman şi sunt oameni care o trăiesc. 
Cândva am intrat într-o grădină frumoasă, cu multă verdeață şi multe flori. Era minunat acolo, însă după un timp am dorit să aflu ce e dincolo de acel loc şi am decis să pornesc în căutare de "ceva". Habar nu aveam ce căutam, dar am intrat pe un drum necunoscut neştiind ce voi găsi.  Era drumul vieții. Cărarea pe care încă sunt.  La început a fost interesant şi fascinant. Am întâlnit oameni în preajma cărora mă simțeam în siguranță. Era familia mea. Râsete, poveşti, căldură, atenție şi linişte.  Însă după câțiva ani nu ştiu ce s-a întâmplat, dar toată liniştea din sânul familiei s-a transformat într-un război.  Nu mai era soare, nu mai era căldură. S-au adunat norii şi a fost furtună.  "Hai să mergem înainte, mamă, tată! Haideți să plecăm din calea furtunii şi să reîntâlnim cerul senin!"  Dar nu...ei nu au vrut,…

Fiecare femeie merită mai mult decât culoare

Fiecare femeie este deja frumoasă și fiecare femeie poate fi chiar mai frumoasă!

Studiile recente demonstrează importanța machiajului. Acestea susțin că atunci când machiajul este purtat în mod regulat, oamenii se pot încrede în tine şi te plac mai mult. În timp ce majoritatea oamenilor preferă aspectul natural, nu există nici o negare a modului în care machiajul a transformat aspectul multora, fie că este vorba de o femeie sau de un bărbat.
Machiajul are puteri magice care fac ca aspectul să fie mai bun sau mai rău, în funcție de ceea ce transmite.
Se pare că oamenii au purtat machiaj din timpuri imemoriale, înapoi în zilele oamenilor de peșteră din Neanderthal. Potrivit unui raport de la Telegraph UK, oamenii de ştiință au descoperit o serie de pigmenți gălbui şi roşii sugerându-se ca au fost folosiți ca produse cosmetice în antichitate.  Într-un raport Sunday Times, Arnaud Aubert, psiholog experimentat și profesor asociat la Departamentul de Neuroștiințe al Universității François-…

Iubirea există în fiecare zi

De ce să sărbătorim femeile în fiecare zi şi nu doar de 8 Martie? 

Sau mai bine spus, de ce să sărbătorim iubirea în fiecare zi? 
"Dacă eu iubesc într-adevăr un om, îi iubesc pe toți oamenii, iubesc lumea, iubesc viața. Dacă pot spune cuiva ”te iubesc”, trebuie să pot spune: iubesc în tine pe toată lumea, iubesc prin tine lumea întreagă, mă iubesc și pe mine însumi prin tine."      ( Erich Fromm - Arta de a iubi) 
Şi- atunci iubirea ar fi sărbătorită în fiecare zi prin însăşi frumusețea şi puritatea ei. 
Iubirea nu aşteaptă zile speciale.
Iubirea există în fiecare zi atunci când îi permiți să treacă de barierele impuse de societate. 

Ieri a fost 8 Martie - Ziua Femeii, Ziua Mamei, dar oare de ce ar fi nevoie de o singură zi în care oamenii să alerge grăbiți după cadouri şi flori stresându-se şi îngrămădindu-se în timpul acesta care parcă uneori fuge de noi? 

Lui i-am spus că nu vreau nimic înafară de îmbrățişarea caldă în care să mă topesc după o zi în care m-am trezit cu noaptea…