Treceți la conținutul principal

Spirit de observație, îndemânare şi amintiri reînviate

- Ce faci, iubito?

- Împuşc păsări.

- Păi nu iubeşti tu păsările? 
- Stai relax că nu le omor. Gloanțele mele au tranchilizant. 
- Ei da! Şi pentru ce le aduni? 
- Să le-aduc aici în Bayern. 😁 
- Pentru? 
- Păi, mă, nemții au inventat jocul ăsta, da' n-au umplut câmpurile cu prepelițe. Cum vine asta? 
- Baby, ce tot zici acolo? 
 - Iubitule, peste tot aici sunt căpuşe. Am citit că inamicul lor numărul unu sunt prepelițele. Măcar aşa virtual să le adun cumva. 
(O palmă peste frunte, ochii cruciş, o izbucnire-n râs şi moaca mea mirată.) 
- De ce râzi? 
- Inamicul sunt bibilicile, nu prepelițele. 
- Fir-ar! 
Ok, hai să-ți zic defapt care-i treaba. Mă JOC PREPELIX PANO. L-am găsit şi nu mă mai pot dezlipi de el. 
- Păi? 
- Hai să vezi. - Wow!  
- Îl ştii? 
- Nu cred că există cineva care n-a jucat Prepelix prin anii 2000. 

Eh, uite-aici m-a făcut soțul să-mi verific existența. Serios, chiar n-am jucat Prepelix fiindcă tehnologia îmi era străină, iar accesul mi-a fost automat restricționat. Realizez acum unde dispăreau cei cărora părinții le luau "calculator". 
Iote cum misterul este elucidat după ~18 ani. 


 DAR iată se-ntoarce roata! 
Uite cum timpul nu-i mereu pierdut!
Ştiau ei ce ştiau cei de la Phenomedia când s-au hotărât să "reînvie" Prepelixul. 
Adunați în jurul mesei rotunde, cavalerii fenomenali au discutat: 
"- Băi, sunt câțiva 'copii mari' cărora li s-au furat o bucățică din copilărie. 
- Serios? 
- Da, mă, ăia care n-au jucat Prepelix. Săracii. Hai să le facem un bine, să simtă şi ei cum era. În plus readucem la viață copiii din cei care s-au jucat atunci. 
- Da, şi le arătăm şi ăstora mici ce fain se distrau părinții lor. " 
Şi uite-aşa echipa Phenomedia s-a gândit că e timpul să facă un bine tuturor. 

Am stat până târziu la vânătoare de prepelițe. Eu pe laptop, soțul pe PC. 
Să ne fi văzut pe amândoi ce concentrați eram şi cum ne întreceam în puncte. 
La început m-a făcut. Păi na, experiența îşi spune cuvântul. 😁 El împuşca tot ce prindea, eu aşteptam doar prepelițele. Acum m-am prins: tre' să caut puncte peste tot. 
În timp ce vânam, soțul îmi povestea cum, în trecut, a făcut nu ştiu câte mii de puncte şi a câştigat de la Connex o cartelă Kamarad. Cică era bătaie mare pe treaba asta. Toată lumea se îngrămădea pe la prieteni acasă ori pe la Internet Café pentru a juca Prepelix. La şcoală punctajul era subiectul numărul unu în pauze şi toți erau într-o competiție.
La cum povesteşte am impresia că făceam parte din grupul "inadaptaților social".
Dar nu-i chiar aşa pentru că obişnuiam să jucăm "Hoții şi vardiştii" şi venise odată un 'pedepsit' care a redenumit jocul în "Vânătorii şi prepelițele", doar că prepelițele alergau în loc să zboare. Eh, păi vezi? Dacă nu ştiam de jocul online, pot spune că practic l-am jucat pe-afară, nu? 😁
Pedepsitul vorbea în termeni ciudați şi noi îl priveam ca pe unu' d-ăla deştept care ştie ce vorbeşte chiar dacă nu-l înțelegem. Numa' că ăsta s-a prins că ne uitam chiorâş la el şi după ce i-a trecut pedeapsa ne-a adunat pe toți în camera lui. Ne-a arătat jocul şi gata, "fiecare la casa lui, că PC-ul e un OZN de aur şi dacă-l atingeți se strică." Ideea fu' doar să-nţelegem ce bolborosea.
Apoi am dat totul uitării.
Ah, iar eu susțineam că n-am amintiri cu PREPELIX. 😁

 În concluzie, 

JOC PREPELIX PANO

este un joc plin de umor, haz şi energie. Prepelix Pano creează dependență şi îți va fi greu să îl închizi. Modul de joc este extrem de simplu (doar mouse), dar dacă mai adăugăm şi varianta JOC MOBIL unde vânătoarea se face cu degetul, ei bine atunci asigură-te că n-ai programări, întâlniri şi alte chestii de care nu trebuie să uiți, fiindcă acest joc face ca timpul să treacă mai repede. Ori fii sigur/ă cã ai alarma setată. 😁
 Varianta de JOC COPII este aceeaşi. 
Dacă sunteți părinți, luați-i şi pe cei mici alături şi pregătiți-vă fălcile deoarece distracția e garantată.
 Acesta este un joc pentru toate vârstele şi oricine poate deveni vânător de prepeliţe, vârsta minimă recomandată fiind de 5 ani. 
După cum am scris, dificultatea este mică spre medie, dar distracţia este la un nivel foarte ridicat. 
Pe lângă țintirea prepeliţelor, vânătorii trebuie să mai descopere şi alte obiecte sau acţiuni ce le vor aduce puncte în plus. 
 Puteți concura cu toţi jucătorii de PREPELIX PANO şi PREPELIX VR din lume! 


Ce zici, rişti să te distrezi nițel? 
Instalează jocul şi pregăteşte-te. 
Imediat apare prima prepeliță. 
Incarcă-ți muniția şi prinde cât mai multe puncte descoperind locurile în care se ascund. 
Fii cu ochii-n patru. 
Acest joc îți va testa spiritul de observație şi îndemânarea. 
Hai la joc! 

Articol scris pentru Spring Super Blog 2018. 
Sursa foto: Prepelix.ro
Toate cele bune! 
Dana Codori Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Drumul vieții

Între naştere şi moarte se află un drum de parcurs pe care îl numim Viață.  Sunt oameni care privesc viața ca pe un duşman şi sunt oameni care o trăiesc. 
Cândva am intrat într-o grădină frumoasă, cu multă verdeață şi multe flori. Era minunat acolo, însă după un timp am dorit să aflu ce e dincolo de acel loc şi am decis să pornesc în căutare de "ceva". Habar nu aveam ce căutam, dar am intrat pe un drum necunoscut neştiind ce voi găsi.  Era drumul vieții. Cărarea pe care încă sunt.  La început a fost interesant şi fascinant. Am întâlnit oameni în preajma cărora mă simțeam în siguranță. Era familia mea. Râsete, poveşti, căldură, atenție şi linişte.  Însă după câțiva ani nu ştiu ce s-a întâmplat, dar toată liniştea din sânul familiei s-a transformat într-un război.  Nu mai era soare, nu mai era căldură. S-au adunat norii şi a fost furtună.  "Hai să mergem înainte, mamă, tată! Haideți să plecăm din calea furtunii şi să reîntâlnim cerul senin!"  Dar nu...ei nu au vrut,…

Fiecare femeie merită mai mult decât culoare

Fiecare femeie este deja frumoasă și fiecare femeie poate fi chiar mai frumoasă!

Studiile recente demonstrează importanța machiajului. Acestea susțin că atunci când machiajul este purtat în mod regulat, oamenii se pot încrede în tine şi te plac mai mult. În timp ce majoritatea oamenilor preferă aspectul natural, nu există nici o negare a modului în care machiajul a transformat aspectul multora, fie că este vorba de o femeie sau de un bărbat.
Machiajul are puteri magice care fac ca aspectul să fie mai bun sau mai rău, în funcție de ceea ce transmite.
Se pare că oamenii au purtat machiaj din timpuri imemoriale, înapoi în zilele oamenilor de peșteră din Neanderthal. Potrivit unui raport de la Telegraph UK, oamenii de ştiință au descoperit o serie de pigmenți gălbui şi roşii sugerându-se ca au fost folosiți ca produse cosmetice în antichitate.  Într-un raport Sunday Times, Arnaud Aubert, psiholog experimentat și profesor asociat la Departamentul de Neuroștiințe al Universității François-…

Iubirea există în fiecare zi

De ce să sărbătorim femeile în fiecare zi şi nu doar de 8 Martie? 

Sau mai bine spus, de ce să sărbătorim iubirea în fiecare zi? 
"Dacă eu iubesc într-adevăr un om, îi iubesc pe toți oamenii, iubesc lumea, iubesc viața. Dacă pot spune cuiva ”te iubesc”, trebuie să pot spune: iubesc în tine pe toată lumea, iubesc prin tine lumea întreagă, mă iubesc și pe mine însumi prin tine."      ( Erich Fromm - Arta de a iubi) 
Şi- atunci iubirea ar fi sărbătorită în fiecare zi prin însăşi frumusețea şi puritatea ei. 
Iubirea nu aşteaptă zile speciale.
Iubirea există în fiecare zi atunci când îi permiți să treacă de barierele impuse de societate. 

Ieri a fost 8 Martie - Ziua Femeii, Ziua Mamei, dar oare de ce ar fi nevoie de o singură zi în care oamenii să alerge grăbiți după cadouri şi flori stresându-se şi îngrămădindu-se în timpul acesta care parcă uneori fuge de noi? 

Lui i-am spus că nu vreau nimic înafară de îmbrățişarea caldă în care să mă topesc după o zi în care m-am trezit cu noaptea…