3 lucruri pe care le fac datorită unui blog neobișnuit




Când spun blog neobișnuit mă refer la acel loc unde am găsit sursa necesară de curaj pentru a paria totul pe o singură idee. 
Ultimul lucru la care poate te gândești este pizzeria neobișnuită. Dar fix despre asta este vorba. În urmă cu o lună povesteam de ce pizza este singurul preparat culinar care satisface toate poftele.
Astăzi voi povesti cum prin blog Dodo Pizza am ajuns să fac un pariu cu mine insămi.
De la vizionar la liderul care transformă planurile în realitate

Multă vreme am rămas în stadiul vizionarului care face și desface gânduri. Am luat la rând diferite cărți de dezvoltare personală în care teoretic partea cu ideile ar trebui să se materializeze doar visând cu ochii deschiși. Entuziasmată am început să mă gândesc intens la ceea ce îmi doresc, însă rezultatele întârziau să apară. Ce nu era bine? Casa îmi era plină de bilețele motivaționale care să mă ajute să atrag ceea ce îmi doream. 

Când am intrat pe blogul neobișnuit am simțit că divinitatea mi-a răspuns tuturor întrebărilor. Curioasă fiind de modul în care a ajuns Dodo în România, am găsit povestea antreprenorului Sergiu Bolocan care într-o călătorie lungă cu trenul a citit cartea lui Feodor Ovchinikov ”Și tocilarii pot fi antreprenori”, acela fiind momentul care i-a schimbat viața. Pe atunci Dodo pizza avea 14 pizzerii deschise doar în Rusia, însă Sergiu era decis să cumpere franciza, fapt pentru care i-a scris lui Feodor Ovchinikov. A primit un răspuns negativ. Ei bine, eu m-aș fi oprit aici. De fapt, aici mă opream mereu.

Primul lucru pe care l-am învățat de la blogul neobișnuit

Să nu mă dau bătută de la primul refuz
Prima mea iubire a fost desenul și pictura. Am creionat în culori și acryl sute de foi și canvasuri pe care le-am lăsat să zacă într-un cufăr al amintirilor. Am făcut cunoscut talentul meu punând pe rețelele sociale ceea ce fac, iar apoi visam că într-o bună zi cineva mă va observa și-mi va cere serviciile. Odată am trimis un email pentru un job de ilustrator și răspunsul a fost negativ prin lipsa lui. Foarte dezamăgită am fost, ceea ce m-a făcut să cred că nu sunt îndeajuns de bună.
Sergiu nu s-a gândit astfel. În mijlocul iernii el pleca în Syktyvkar, în nordul Rusiei, pentru a-l convinge pe Feodor să devină parteneri. 

Al doilea lucru pe care l-am învățat de pe blog Dodo pizza 

Să acționez
Sergiu s-a angajat la Dodo în Rusia și timp de 3 luni a muncit cot la cot cu personalul, a învățat cum funcționează afacerea până la cele mai mici detalii, a pus pasiune și a demonstrat prin entuziasm și perseverență că merită să devină partenerul lui Feodor. Astfel a fost semnat primul contract de master-franciză al rețelei. Dodo Pizza trecea pentru prima dată granițele Rusiei cu prima franciză internațională în România.
Aici am înțeles ce am de făcut pentru ca dorințele sufletului meu să devină realitate. Am făcut un pariu cu mine însămi că de această dată voi reuși. Mi-am promis să cred în mine, în talentul meu și în ceea ce mă va conduce spre împlinire.
Mi-am dorit să pictez în special pentru copii. Prin ceea ce fac să le aduc bucurie, să le creez amintiri frumoase și să le dăruiesc povești. Lăsându-mă inspirată de povestea lui Sergiu, am făcut primul pas. M-am dus la grădinița fiului meu și le-am spus că pictez pereți.

Al treilea lucru pe care l-am învățat de la pizzeria neobișnuită

Să merg înainte și să cred în visul meu
Rezultatele au început să apară. Am pictat prima grădiniță, ceea ce m-a făcut să simt gustul dulce al împlinirii pe plan profesional. Înainte îmi doream să pictez singură, să nu fie nimeni lângă mine pentru a-mi surprinde eventuale greșeli reparabile, însă mi-am dat seama că ideea de transparență a pizzeriei Dodo s-ar încadra perfect în ceea ce fac. Astfel copiii au fost alături de mine cu zâmbetele lor gingașe, cu bucuria de a picta împreună, iar la sfârșit m-au îmbrățișat. Știi când m-am topit? Când mi-au spus ”Bella”. A fost un moment unic. Fiecare arăta mândru părinților colțișorul pe care l-au pictat, iar inima mea se umplea cu fericire. 



Atunci am făcut cel mai mare pariu cu mine: Îmi voi dedica întreaga viață copiilor!
Însă după această întâmplare s-a făcut liniște. Credeam că va fi de ajuns să merg într-un singur loc, să spun ce fac, iar de-acolo să se transmită mai departe din vorbă în vorbă. Investisem destul de mult în pensule, culori, vopsele non toxice și tot felul de accesorii care să mă ajute pe noul meu drum. Din nou simțeam că alerg în gol.
Mă întorc la Sergiu care după primele 6 luni de activitate în România și după mari investiții, visul său părea aproape de faliment.
Primul Dodo Pizza din Brașov beneficia de o suprafață de peste 1000 m2, cu o poziționare a localului mai puțin avantajoasă, cu o densitate a populației mică și cu o prezență activă a concurenților. Povestea multora se va opri aici. Dar nu a lui Sergiu și nici a mea. El a continuat deși pierduse mulți bani. Credea prea mult în conceptul neobișnuit al pizzeriei pentru a-l abandona într-un moment de cumpănă.

 Ce a făcut? A mers înainte și a crezut în visul său. Intră pe blog pizzeria neobișnuită pentru a-i descoperi întreaga poveste, pentru a vedea până unde a ajuns în prezent și pentru a te lăsa inspirat/ă de ambiția lui. 
Ce am făcut eu? Am investit mai departe în flyere publicitare pe care le-am împărțit în stânga și în dreapta la grădinițe, la școli, la primării, spitale, clinici medicale și diverse birouri de servicii. Cererile au început să curgă, iar astăzi folosesc în sfârșit agenda pe care mi-am cumpărat-o la începutul anului pentru a-mi nota programările.
Mai mult de atât am reluat un alt proiect de suflet pe care îl credeam apus.  În urmă cu doi ani am publicat prima carte de povești pentru copii ”Chiți și prietenii lui”, iar cu un an în urmă apăruse ”Vorba dulce mult aduce” – povești motivaționale. Am pus un alt pariu cu mine că le voi readuce în lumina publicului și voi continua să creez cărți cu povești pentru copii. 


Astăzi mă împart în picturi pe pereți, scrieri, ilustrații pentru propriile cărți cu povești și încă ceva.
Pentru viitor mi-am pus un singur obiectiv: să câștig pariul cu mine! 
Dodo nu este o pizzerie tipică. Ceea ce a început în Syktyvkar - Rusia și apoi în Brașov - România, în prezent se întinde în 9 țări, având 218 pizzerii. În Germania, Michael și Thomas Kochmann, au decis în martie 2018 să schimbe lanțul de pizzerii pe care le dețineau, cu Dodo Pizza. Numai bine pentru mine! 


Atât în România, cât și în Germania, la Dodo nu am găsit doar o pizza delicioasă pe care aș savura-o zilnic. Aici am găsit inspirație. Și, crede-mă că treaba merge ca pe roate. De fiecare dată când comand o pizza îmi vin și mai multe idei.
De exemplu, Dodo are cea mai veselă echipă. Nebunatici de-a dreptul. Cum m-a inspirat asta în lucrul cu cei mici? Până în 2020 vom pune pe picioare o afacere de familie: animatori pentru zile de naștere. Între timp ne dedicăm sâmbetele fiind animatori voluntari la spitalele de copii din zonă. 



Acestea sunt lucrurile pe care le fac datorită unui blog neobișnuit și datorită oamenilor care au ales să împărtășească din experiența lor oferindu-mi  curajul de a-mi face promisiunile publice. 
Mulțumesc! 
De la vis la realitate este doar un pas. Acționează! 


Articol scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2019 
Proba 18 : ”Pariu cu mine însumi/însămi” 
Sponsor : Dodo Pizza 


Surse foto: 1,2,4, 5,6,8 ,9- fotografii personale
3 - Dodo franchise  pizzeria din Syktyvkar Russia 
7 - blog pizzeria neobișnuita 
10, 11 - Dodo pizza 
Documentare: pizzerianeobisnuita. ro , dodopizzastory. com , dodopizza. ro 


Comentarii

  1. Cata ambitie... vreau si eu, ma simt pierduta in spatiu, ma simt fara valoare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Succes in toate, Dana! M-am bucurat f mult să îl gasesc pe Chit pe elefant. De-abia astept da ii citesc cartea fetiței mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Mădălina! Să vă bucurați de poveşti!

      Ștergere
  3. Ce poveste frumoasa si cata ambitie! Avem multe de invatat din povestea lui Stefan! Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! M-ai speriat! Am crezut că l-am botezat. Este Sergiu Bolocan.

      Ștergere
  4. Minunata!!! Superba! Motivationala povestea aparitiei acestei pizzerii in tarisoara noastra! Multumesc ca ai spus-o atat de furmos si ai impletit-o cu atata mestesug cu visele tale. Din toata inima iti doresc sa se implineasca tot ce iti doresti cu adevarat. Stiu sigur ca vei castiga acest pariu cu tine insati.

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar pare faină echipa Dodo! Voi vizita și eu blogul lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar te invit cu drag sa-i vizitezi. Dar trebuie sa te avertizez. Este posibil sa le cazi "in plasa" si sa te indragostesti iremediabil de toata echipa <3

      Ștergere
  6. Am citit de ieri seară povestea ta, dar eram așa obosită că am zis că revin să îți las câteva vorbe, pentru că mi-a plăcut povestea ta. Eu sper să citească cât mai mulți articolul tău pentru că este un exemplu de ”Cum să reușești”. Toți trecem prin etapa întrebărilor, etapa deznădejdii, mici bucurii, iar întrebări și apoi culegem roadele reușitei. Mă bucur că nu te-ai lăsat, mă bucur că ai împărtășit povestea ta, din care fiecare are de învățat. Deseni foarte frumos, scrii foarte frumos și mă bucur că ai ajuns la stadiul de agendă pentru programări. S-a împletit foarte bine povestea ta cu povestea celor de la Dodo Pizza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Otilia! Având în vedere că Cezar este încă mic şi nu am cu cine îl lăsa, îmi trebuie musai să fac programările în funcție de el. Mi-ar plăcea ca acest articol să devină inspirațional, la fel cum a fost pentru mine povestea lui Sergiu Bolocan.

      Ștergere
  7. M-a emotionat peste poate povestea ta. Ma bucur extrem de mult ca exista oameni care isi pun in cap lucruri si nu se lasa batuti pana nu le vad realizate. Exact asa imi doresc sa fiu si eu. Bravo, bravo, bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Oana! Mă bucur şi eu de impulsul primit. Doreşte-ți şi se va împlini. Dar neapărat acționează!

      Ștergere
  8. Sunt superbe picturile și ești un exemplu pentru cei mici! Felicitări pentru pariul câștigat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt superbe desenele tale si cand am vazut ca faci si carti pentru copii m-am topit. Demult visez sa scriu si eu o carte si ma gandeam cum gasesc ilustrator. ce zici, mai accepti o provocare? In orice caz iti doresc mult succes si cu cu articolul si cu proiectele tale!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul prinde viata, trebuie doar sa crezi. Felicitari draga mea!

      Ștergere
    2. Desigur că accept provocarea! Aştept mesajul tău! Dacă ai nevoie de sprijin să ştii că nu țin secretele doar pentru mine.
      Mulțumesc mult!

      Ștergere
  10. Cand ai o pasiune mergi mai departe fara sa obosesti. Mult succes iti doresc in tot ceea ce planifici - sau nu planifici.

    RăspundețiȘtergere
  11. O poveste cu adevărat inspirațională, nu ca toate prostioarele pe care auzi la muți așa ziși speakeri. Mulțumesc pentru ea :) De asemnea, te felicit pentru superbele desene și pentru cele două cărți! Mult noroc cu provocarea ta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulți speakeri vorbesc ori scriu din alte cărți. Ceea ce vine din suflet şi dintr-o experiență adevărată inspiră real şi are impact.
      Mulțumesc mult!

      Ștergere
  12. Un articol extraordinar, scris cu pasiune si emoție. Succes în tot ce ti-ai pus în plan și în competiție!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Merci înainte și crezi în tine! Multă baftă!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari tie pentru articol si lor pentru acest concept. Vreau si eu pizzaaa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Dodo e acolo, te aşteaptă cu pizza delicioasă!

      Ștergere
  15. Eu îți mai propun un pariu cu tine: să închei o serie de mailuri cu succes și cu tot ce trebuie! 😊 😉
    Minunat! L-am citit cu sufletul la gură și m-am emoționat, apoi am zâmbit. Mult respect echipei neobișnuite și ție! 🤗😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult dragă Mona! Emailurile fac parte din scris şi vor fi dezvăluite la timpul lor. Le vom încheia imediat!
      Respect echipa neobişnuită. Era nevoie de aşa ceva.

      Ștergere
  16. Ma bucur ca, asa cum pe Sergiu l-a ambitionat cartea aceea, pe tine te-a ambitionat povestea lui. Cand iti doresti ceva cu adevarat si muncesti pentru asta, pariul e ca si castigat, sunt sigura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Așa este. Trebuie să muncim pentru visurile noastre.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României