Treceți la conținutul principal

Când timpul te presează la E-trad apelează
- Caut un birou de traduceri care să m-ajute urgent!
- Intră pe e-trad.ro - Primul magazin online de traduceri din România. A fost tot ce-am avut nevoie când primit de la o prietenă un link cu un job online de ilustrator pentru care am aplicat mai mult în joacă deoarece, chiar dacă mi-a surâs din start ideea, nu mi-am făcut prea multe speranțe că voi obține un loc'şor la acea editură din Anglia care este destul de cunoscută.
Trecuseră deja câteva săptămâni de când am trimis emailul şi îmi cam luasem gândul, dar într-o zi cu soare apăruse-n inbox răspunsul care m-a făcut să zâmbesc cu gura până la urechi: 
"Ați fost acceptată!"
Mi-au scris cât de drăguțe li s-au părut ilustrațiile trimise, stilul simplu, jucăuş şi vesel şi alte cuvinte care mi-au umplut inima de bucurie. 
Toate bune şi frumoase până când mă păleşte peste ochi cerința de a le trimite certificatul de naştere, diploma de absolvire a liceului, foaia matricolă, certificatul de căsătorie şi cazierul traduse în limba engleză. 
Ei bine, habar n-aveam că sunt necesare aceste acte pentru a obține un contract cu ei, dar nici n-am pus prea multe întrebări fiincă timpul de trimitere al actelor a fost de numai trei zile. 
Am încercat să le explic că îmi este aproape imposibil să găsesc într-un timp atât de scurt un traducãtor bun, dar mi-au răspuns că trebuie să ne apucăm cât mai repede de treabă deoarece timpul este limitat, iar ilustrațiile poveştilor trebuiesc începute. 
Bun! Cert a fost că îmi doream prea mult acest job ca să-l scap printre degete, aşa că am alergat în stânga şi-n dreapta căutând pe cineva care să poată facă urgent traduceri documente personale. 
Încă o problemă a fost că în Germania este şi mai greu de găsit un traducător român disponibil fiindcă sunt puțini şi extra plini de clienți români care au nevoie de traduceri tehnice, traduceri medicale, traduceri juridice, traduceri de toate felurile, etc., etc.  
M-a luat de cap din prima zi. 
În agitația pe care o simțeam am decis să traduc singură actele, că doar ştiu engleză, nu? Da, ştiu cât să mă descurc, dar la cuvinte întortocheate şi enunțuri oficiale m-am blocat. 
Aşa la prima vedere pare simplu, dar mi-a trecut prin cap să folosesc Google Translate. 
Email înapoi: "We don't really understand all the words. Please contact the translator again."
Ah! Ce translator să contactez? 
Google e un trădător de data asta. 
Cu nervii la pământ am simțit nevoia să mă plâng aceleaşi prietene, iar ea, ca de obicei m-a ajutat până la capăt. 
Am ascultat sfatul şi i-am mai dat o şansă domnului Google. 
Am scris repede "magazin online de traduceri" şi am găsit platforma de traduceri e-trad . 
Prima dată m-am uitat la servicii după care am decis să le scriu explicându-le situația şi necesitatea de a avea actele traduse urgent. 
Seara se apropia cu paşi rapizi şi necruțători, iar eu oscilam între poezia "Avem timp" şi Teoria Relativității. 
Pe ring Octavian Paler vs. Albert Einstein. 
Au câştigat amândoi. 
E-trad mi-au răspuns pozitiv şi-au fost excepționali în rapiditate, corectitudine şi profesionalism. 
Recunosc că habar n-aveam că există magazin online de traduceri, dar acum ştiu şi dau informația mai departe fiindcă sunt mai mult decât utile şi binevenite serviciile E-trad. 
Am trimis actele spre editură în ultima zi şi m-am bucurat tare fiindcă am reuşit să mă încadrez în timp pentru a obține cel mai frumos job pe care l-am avut vreodată. 
Dacă n-ar fi fost EA -prietena mea şi EI - e-trad, aş fi povestit acum despre o pierdere, dar atunci când îți doreşti ceva foarte, foarte mult, Universul lucrează pentru împlinirea acelui lucru şi îți trimite în cale ceea ce ai nevoie. 
Prin acest articol vreau să mulțumesc traducătorilor de la E-trad.ro pentru munca imensă, rapidă şi deloc uşoară pe care o depun pentru bucuria şi liniştea clienților. 
Magazinul online de traduceri poate fi găsit şi pe: 


Articol scris pentru Spring Super Blog 2018. 

Toate cele bune! 
Dana Codori 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Fiecare femeie merită mai mult decât culoare

Fiecare femeie este deja frumoasă și fiecare femeie poate fi chiar mai frumoasă!

Studiile recente demonstrează importanța machiajului. Acestea susțin că atunci când machiajul este purtat în mod regulat, oamenii se pot încrede în tine şi te plac mai mult. În timp ce majoritatea oamenilor preferă aspectul natural, nu există nici o negare a modului în care machiajul a transformat aspectul multora, fie că este vorba de o femeie sau de un bărbat.
Machiajul are puteri magice care fac ca aspectul să fie mai bun sau mai rău, în funcție de ceea ce transmite.
Se pare că oamenii au purtat machiaj din timpuri imemoriale, înapoi în zilele oamenilor de peșteră din Neanderthal. Potrivit unui raport de la Telegraph UK, oamenii de ştiință au descoperit o serie de pigmenți gălbui şi roşii sugerându-se ca au fost folosiți ca produse cosmetice în antichitate.  Într-un raport Sunday Times, Arnaud Aubert, psiholog experimentat și profesor asociat la Departamentul de Neuroștiințe al Universității François-…

Succesul are cărămizi - Cei trei purceluşi

Au fost odată ca niciodată, într-o pădure îndepărtată, trei purceluşi...

Toată vara ei au hoinărit, au cântat, s-au jucat și s-au distrat.
 Dar când a venit toamna și a început să bată vântul și să plouă, purcelușii au început să-și facă griji dându-și seama că au mare nevoie de o casă care să-i apere de vremea rea și de lupul cel rău.

Cu toții ştim povestea lor însă nu mulți ştiu cum a ajuns purceluşul Naf-Naf să-şi construiască o casă de cărămidă pe care lupul să nu o poată dărâma.

Ei bine, pe când frații lui, Nif-Nif şi Nuf-Nuf, nu i-au dat crezare Scufiței Roşii care îl cunoştea destul de bine pe lup, Naf-Naf i-a urmat sfatul şi s-a prezentat la AIA Proiect pentru că a înțeles rolul și importanța unei echipe experimentate de arhitecți proiectanți pentru reușita unei construcții care să-i vină de hac lupului. 

Citise pe foaia primită de la Scufița Roşie următorul text care l-a convins şi mai tare: 
 "Căutați un proiect casă? Intentionați să vă construiți casa visurilor? Alegerea …

Călătorie forțată spre Paradis

În viață avem oportunitatea de a dezvolta un profund sentiment de noi înşine prin prisma tuturor experiențelor acumulate.
Începem cu naivitate să ne aventurăm în căutarea Fericirii ce pare că stă aşezată undeva prin vreun colț de lume aşteptând să ajungem la ea când defapt dânsa îşi are locul în colțurile sufletelor noastre, acolo unde obişnuim să îndesăm multitudinea de sentimente strânse în timp, care au formă de amintiri ori visuri.
Din păcate multe ființe umane au "darul" de a evidenția amintirile mai puțin frumoase care ajung să fie colorate în nuanțe palide ce îngrămădesc Fericirea ascunzând-o în adâncuri.
Da, ştim deja că atunci când Trecutul ne bate la uşă nu trebuie să-i deschidem pentru că n-are nimic nou de spus, dar aici mă refer strict la toate amintirile care nasc şi hrănesc resentimente care umbresc ceea ce ne dorim cel mai mult: Fericirea.
Ei bine, dacă tot mai vrem să deschidem uşa Trecutului măcar să o deschidem atunci când vine cu amintiri plăcute care ne…