Trei destinații de vis



Recunosc că atunci când vine vorba de călătorii, inima mi se umple în așa hal încât imediat încep să caut cele mai frumoase locuri de pe Pământ, creând o listă lungă cu destinații, după care încep să mă documentez cât de mult despre fiecare în parte.
 Apoi le scriu frumos pe o foaie și le așez la vedere. 
De această dată am fost cumva ajutată datorită unei competiții prin care Super-Blog ne invită să dăm frâu liber imaginației și creativității alegând din start trei locuri: Umbria, Iordania și Japonia. 
Pentru a-mi face o idee mai clară despre aceste locuri, am accesat imediat circuite Christian Tour și am descoperit că traseul pe care aceștia îl oferă este foarte bine pus la punct, iar pe lângă asta, oferta de preț este clar atrăgătoare. 
Îmi și imaginez cum mă îndrept spre Umbria unde mă umplu cu pace și bunăstare. 
Am fost cândva la Roma, dar nu am apucat să văd nimic din păcate. 
"Toate drumurile duc la Roma", nu-i așa?
 Cred că nu degeaba mai este numită și "Caput mundi"- Capitala lumii care este plină de locuri istorice pe care 100% îmi doresc să le văd, iar circuitul agenției de turism oferă posibilitatea de a merge rând pe rând prin toate acele locuri începând cu Santa Maria Magiore, San Pietro in Vincoli, Colosseumul - pe care mi-am promis cândva că îl voi vizita negreșit, apoi Columna lui Traian, Piața Veneția, Capitoliul și Pantheonul. 
Sincer? Cred pe cuvânt ceea ce scrie pe site:
 "Orice alte cuvinte ar fi de prisos în fața măreției acestor construcții!"
 - mai ales după ce, parcă de prea mult timp am privit aceste locuri dinaintea ecranului vizionând tot felul de documentare și rămânând aproape de fiecare dată cu un sentiment de regret fiindcă nu s-a inventat teleportarea ori hai, măcar să-mi crească o pereche de aripi. 


Pe lângă toate aceste locuri, abia aștept să mănânc pizza și paste carbonara. Sunt preparatele mele preferate și sincer nimeni nu le poate face mai bine decât bucătarii italieni. 
Am mai vizitat în Italia Milano și Veneția, iar acum ar fi timpul pentru o nouă destinație în această țară superbă. 
Sunt sigură că Farmecul Umbriei vine la pachet cu multă liniște, iubire și un sentiment plăcut de împlinire în fața căruia orice suflet va primi nuanțe frumoase de culoare. 

Dacă Umbria ar avea puterea să lipească un curcubeu pe suflet, oare Iordania ce superputere are? 

Merg mai departe pe site-ul agenției și mă izbește un titlu care îmi dă de înțeles că pe acest tărâm voi avea parte de ceva spectaculos: Iordania Experience - sună a bine mai ales că mereu am rămas fascinată înaintea imaginilor din Petra. 
Însă până acolo sunt alte locuri de vizitat și aventura începe cu Amman, capitala Iordaniei despre care știu că este plină de monumente antice. 

Iordania mai este numită și "Țara Făgăduinței" unde multe evenimente biblice s-au petrecut și despre care am auzit întreaga copilărie. 
Printre acestea se strecoară bucăți și din alte mitologii cum ar fi Templul lui Zeus. 

Încă din prima zi mă gândesc că voi comanda mansaf - mâncarea tradițională din carne de miel. Nu de alta, dar până acum nu m-a convins carnea de miel și sper ca "la ea acasă" va fi delicioasă. 
Spre Petra se ajunge străbătând Autostrada Regelui despre care aflu că este folosită de mai bine de 5000 de ani și este considerată una dintre cele mai vechi din lume.
Muntele Nebo oferă o poveste ce susține că Moise este îngropat acolo. 
Nerăbdarea pune stăpânire pe mine când vine vorba de a vizita în sfârșit faimosul oraș sculptat în stâncă trandafirie și în fața căruia cu siguranță mi-aș pierde orice cuvânt, rămânând profund impresionată de splendoarea dinaintea ochilor. 


Pe lângă acest oraș care este una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne, lista locurilor continuă cu Wadi Rum - Valea Lunii, unde mă voi plimba prin deșert cu o mașină de teren timp de două ore, iar apoi voi savura alături de beduini un ceai proaspăt și aromat. 
Urmează Marea Roșie, acolo unde mă voi îndrăgosti din nou de mirosul apei și cântecul ei. 
În poze peisajele sunt extraordinar de frumoase, ceea ce îmi dă siguranța că în realitate voi fi în fața unui Paradis care se extinde și următoarea zi, atunci când vizita la Marea Moartă are un program la alegere pentru a profita îndelung de plajă, razele soarelui și încă un ceai aromat pentru a testa de ce arabii preferă ceaiul cald pe vreme însorită. 

După cum scriam, Iordania este tărâmul poveștilor biblice, astfel că mai există aici un loc special aflat pe malul râului Iordan, acolo unde Iisus Hristos a fost botezat
: El-Maghtas - acesta fiind totodată locul unde profetul Ilie s-a înălțat la ceruri. 

În concluzie, Iordania nu ar fi doar un loc în care monumentele și peisajele te lasă fără cuvinte, Iordania poate fi acel loc din care latura spirituală va rămâne profund satisfăcută și încărcată la maxim. 

Următoarea destinație poartă o denumire care mă atrage precum un magnet și spre care cu siguranță voi porni cu mai multe caiete și pixuri pentru că, spuneam într-un articol,  soarele îmi aduce pe razele sale râuri de inspirație. 

Numită Țara Soarelui Răsare , Japonia mă invită la ea începând cu această denumire. 
Programul de circuit oferit de agenția de turism arată astfel: Tokyo-Nikko-Hakone-Kyoto-Naro-Osaka.
 Recunosc că ştiu cam puține lucruri despre Japonia, dar asta îmi trezeşte şi mai mult curiozitatea de a umbla hai-hui printr-o civilizație atât de diferită față de ceea cu ce sunt obişnuită. 
Pentru mine tot ceea ce a fost diferit a rezultat a fi fascinant. 
Pe unul dintre rafturile bibliotecii mele stau două statuiete budiste pe care le-am luat datorită învățăturilor şi modului deosebit de a privi viața ca pe un fapt simplu şi frumos oferit de religia budistă. 
Observ că în Tokyo se află cel mai vechi templu budist, iar asta nu poate decât să mă facă să îmi împachetez urgent bagajele. 
Plimbări prin grădina Palatului Imperial, mausoleul Shogunului Tokugawa, altare, temple, cascade fascinante, lacul Chuzenji-ko aflat la poale muntelui cunoscut şi ca " Vulcanul Sacru de la Nikko" , apoi hopa sus în vârful muntelui Fuji şi câte şi mai câte în doar şapte zile! 

Şi aici e musai să-mi delectez papilele gustative cu preparate tradiționale şi cât mai multe sortimente de ceaiuri aromate. 
Cu siguranță acest loc va fi cât se poate de relaxant şi mirific. 
Un loc în care îmi şi imaginez foile agendelor umplute cu texte venite din adâncul sufletului, pentru că după atâtea locuri spirituale cum ar fi Templul Dragonului Ceresc - un templu budist zen, indubitabil râuri de energie îmi vor inunda fiecare parte a corpului mai ales dacă voi avea ocazia de a medita alături de maeştri. 


Trei destinații de vis.
Trei locuri în lume pe care le-am plasat în top şi în urma cărora voi adăuga amintirilor mele un cufăr imens plin de comori. 
Trei destinații pe care nu le voi rata! 

Aşadar, dacă ți-am trezit curiozitatea şi pofta de a călători, ia o foaie şi trece aceste locuri pe listă în ordinea pe care o doreşti şi plasează-ți dorința spre Univers! 

Ce destinații de vis ai vizitat până acum şi care este amprenta pe care acestea au lăsat-o în sufletul tău?

Articol scris pentru Spring Super Blog 2018. 

Toate cele bune! 
Dana Codori 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României