5 secrete pentru un Black Friday fericit




Se apropie Black Friday și e timpul să scriu și despre această zi pe care din ce în ce mai mulți oameni nu doresc să o piardă fiindcă este ziua în care totul este redus semnificativ.

Black Friday (din engleză Vinerea Neagră) este denumirea informală a zilei care urmează după Ziua
Recunoștinței în Statele Unite, și care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.
Termenul ”Black Friday” a apărut pentru prima dată în Philadelphia și a însemnat blocaje grele de trafic vineri, după Ziua Recunoștinței. Interpretarea modernă a acestui termen în limba engleză este mai pozitivă - este asociată cu idiomul ”în negru” (adică ”echilibrul pozitiv”, spre deosebire de ”în roșu”), ceea ce înseamnă că mulți vânzători ”vor fi în creștere” în această zi.
Deoarece Ziua Recunoștinței este a patra zi de joi din noiembrie, Black Friday este în ziua de vineri de după ea, și are loc în fiecare an între 23 și 29 noiembrie. (info: wikipedia)

”Potrivit unui studiu GPeC, 7 din 10 români din mediul urban 
așteaptă să facă cumpărături de Black Friday”
.
Ei bine, doar că ”vinerea neagră” poate deveni o zi foarte obositoare pentru mulți dintre cumpărătorii care nu sunt pregătiți și pornesc la ghici spre magazine.
De aceea am decis să scriu cele cinci ”secrete” pe care le respect în fiecare an pentru ca această zi să fie una împlinită din toate punctele de vedere.

1. Îmi setez prioritățile pe lista de dorințe 

De exemplu, anul acesta în topul listei se află:  bluze damăgenți damă și un parfum. Înainte de a decide care sunt prioritățile, am verificat ceea ce îmi lipsește, ajungând astfel la concluzia că necesit măcar două bluzițe groase și o geantă mai încăpătoare. M-am gândit și la un rucsac pentru vară fiindcă cel pe care îl aveam s-a cam deteriorat. Iar parfumul preferat se golește vizibil. 
Soțul are de gând să caute la categoriile de ghete bărbați și cămăși
Amândoi alegem doar magazinele în care știm sigur că vom găsi produse de calitate, la un preț accesibil. 

2. Plănuiește-ți traseul 

Cu lista de cumpărături bine stabilită vei ști din timp care sunt magazinele pe care va trebui să le vizitezi. Astfel îți vei putea întocmi ”o hartă” care îți va ușura traseul și vei economisi timp. 

3. Cumpără online

Dacă magazinele vor fi mult prea aglomerate și timpul se va scurge prea repede, ai posibilitatea de a cumpăra online. Această variantă este perfectă pentru toți cei cărora nu le plac îngrămădeala și agitația. Pentru că anul acesta în ”wishlist-ul” meu se află obiecte vestimentare, cunosc deja magazinul online pe care îl voi urmări. 

4. Alege magazine cu o gamă variată de produse 

Fie că este în oraș sau online, un singur loc în care poți găsi mai multe produse te va scuti de alergătură și astfel vei scăpa de stresul de a pierde anumite lucruri pe care le ai în lista ta. 
Eu am decis să fac cumpărăturile de pe Answear. ro, fiindcă este un retailer multibrand cu produse 100% originale și are peste 300 de branduri internaționale de top. Destul de unde pot alege! 

5. Cumpără și pentru alte ocazii

Poate părea ciudat, dar dacă tot ești acolo de ce să nu economisești bani pe viitor? Gândește-te la evenimentele care vin. De exemplu, Crăciunul. Te apucă amețeala gândindu-te câți bani vei cheltui pentru cadourile oferite celor dragi? Ei bine, fă o listă pentru fiecare și înainte de orice eveniment viitor vei putea fi mai relaxat/ă. Cele mai apreciate și iubite cadouri care nu vor da greș sunt decorațiunile de orice fel sau voucherele pentru magazinele de îmbrăcăminte. 

Bonus: 
În cazul în care ai copii și pe lângă cumpărăturile online dorești să vizitezi magazinele din oraș, vorbește din timp cu părinții, socri sau orice persoană de încredere în grija căreia poți lăsa copii în ziua respectivă. Nu de alta, dar cei mici nu vor înțelege toată aglomerația, iar agitația îi poate obosi și stresa, ceea ce va transforma ziua întregii familii într-una nu tocmai plăcută. 

Reține! 


  • Nu tot ceea ce este redus poate fi o afacere bună! 
  • Alege să faci cumpărături de la magazine de încredere. 
  • Vizitează magazinele cu câteva zile înainte de Black Friday pentru a putea compara prețurile. Repet, dacă ai o listă de cumpărături bine stabilită te poate ajuta enorm, mai ales în a putea observa dacă prețurile sunt într-adevăr reduse. 
  • Cunoaște politica de returnare a produselor, termenul de garanție și orice alți termeni și condiții ai magazinului. Pentru orice problemă poate apărea, fii pregătit cu argumente! 

Acestea fiind scrise, vă doresc să aveți parte de un Black Friday relaxant și satisfăcător din toate punctele de vedere! 


Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2018
proba 18 - ”Dorințe fashion de Black Friday” / Answear 

Sursa foto: answear.ro 






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României