Exact... mai aproape de zei!



Într-o zi însorită dintr-o vară târzie, pașii m-au purtat sub razele soarelui, alături de ramurile mărețului molid care mi-a șoptit blând să-mi ascult sufletul și să mă las îndrumată de acesta. Am închis ochii și am respirat adânc pentru a putea auzi vocea clară din interior ce mi-a spus jucăușă că undeva, într-un colț de pod, câteva culori, o pensulă și-un canvas îmi poartă dorul. Am urcat repede până-ntr-acolo unde ele mă așteptau liniștite, dar triste. Le-am strâns la piept pentru a-mi auzi inima în care bate eterna iubire ce le-o port, iar acestea s-au înveselit îndată. 
Așezate frumos în grădină, m-am abandonat lor: mâinilor mele, pensulelor, canvasului, culorilor, naturii întregi, inimii și sufletului. 

Toate au absorbit frumusețea din jur, iar păsările au pornit muzica de pe fundalul acestor clipe magnifice în care creativitatea a luat naștere pentru a așterne pe alb dorințe din adâncuri. Au trecut secunde, minute, ore în care mâinile mele au modelat, iar la final am privit uimită creația ce parcă-mi vorbea: 

- Nu știu dacă există locul pe care l-am pictat, fix acest peisaj, dar știu că mi-ar plăcea să fiu acolo.- i-am spus soțului meu. 
- Japonia este o țară extrem de frumoasă. - mi-a răspuns acesta pregătit să-mi povestească. 

Nu înțelegeam de ce am pictat un castel și un cireș japonez, dar știu sentimentul plăcut pe care îl simt de fiecare dată când privesc această pictură. Iar de câteva zile tabloul parcă-mi vorbește chemându-mă să cunosc în realitate frumusețea pe care Țara Soarelui răsare o poartă. Peisajele, cultura, religia, societatea, gastronomia și istoria... toate mă atrag precum un magnet. Vreau să merg în Japonia! 
Şi când vreau să merg undeva, ce fac? Exact! Caut pe Google




Cei care mă cunosc știu că cel mai des cuvânt pe care-l spun este ”exact” și ghici ce? Ia uite ce rezultat mi-a dat mr. Google : 






Nu știu dacă este doar o coincidență, dar prefer să cred că mi-a fost predestinat să aterizez aici. Am mai vizitat eu site-uri ale agențiilor de turism, dar pe cuvânt că acum l-am găsit pe ăsta fix pe sufletul meu. Vă zic imediat și de ce, dar mai întâi vă arăt ce imagine și titlu m-a întâmpinat când am intrat pe site. 

A zis cineva ”Zei”? Sunt fascinată de tot ce înseamnă mitologie și zei, deci clar că m-am aruncat direct asupra acestui circuit. Am mai văzut un circuit atrăgător denumit ”Tur aniversar Japonia 2019 ”, la fel de interesant, dar jur că nu-mi pot lua gândul de la zei. Pe lângă ei, sunt fascinată de tot ceea ce înseamnă Yin-Yang. În Japonia Jikkan și Junishi corespund yin-ului și yang-ului chinez. S-a notat că giuvaierele imperiale ale Japoniei (magatama) aveau forma unei jumătăți de yin și Yang. Pe lângă acestea, copacul din pictura mea îmi amintește că înflorirea cireșilor este unul dintre spectacolele naturale cele mai prețuite în Japonia și reprezintă în același timp manifestarea frumuseții în stare pură. Floarea de Sakura este un simbol al purității. La nunți, ceaiul este înlocuit cu o infuzie de flori de cireș care semnifică în acest caz fericirea. Floarea cireșului, efemeră și fragilă, curând luată de vânt, mai reprezintă în Japonia o moarte ideală, detașată de bunurile acestei lumi. De unde știu toate astea? Uite de ce e bine să citești! Cărțile ne oferă foarte multe informații, iar de data aceasta sursa mea a fost un dicționar de simboluri scris de Jean Chevalier și Alain Gheerbrant. 

Japonia cu Exact Travel Club




” Dacă mi s-ar cere 
Să definesc spiritul Japoniei
Voi spune că e Floarea Cireșului de munte
Revărsându-și mireasma sub soarele dimineții.” 
- Mootori Norinaha, 1801





Să vă spun acum de ce vreau musai un circuit în Japonia cu Exact Travel Club  pe lângă faptul că mi se pare predestinată denumirea acestei agenții de turism. 
În primul rând Japonia este destul de mare și plină de locuri fascinante de vizitat, iar o călătorie pe cont propriu mi-ar fi nu doar extrem de neplăcută, dar și dificilă, deoarece chiar dacă am câteva cunoștințe despre această țară, sunt conștientă că habar n-am care ar fi ruta perfectă de a vizita cele mai importante atracții japoneze și primul lucru găsit pe site a fost descrierea circuitului cu toate detaliile pe zile, scrise pe înțelesul meu, fără denumiri pompoase și cuvine alambicate. 
În al doilea rând, de fiecare dată când plec într-o vacanță, mă interesează foarte mult cazarea, și toate hotelurile scrise în itinerar sunt superbe. Nu știu cum, dar oamenii ăștia au făcut numai alegeri faine! 
Stați să vă arăt ceva, că nu mă pot abține. 

Deci nu doar că e foarte fain aranjat site-ul, dar cele mai necesare informații sunt vizibile. Descrierea circuitului, itinerar, termenii și condițiile pe care unii le ascund cine știe pe unde, numărul de telefon pentru rezervări și informații este scris mare colo sus în colț și n-am stat să caut zece ore un amărât de număr de telefon cum am pățit în alte dăți. În plus, la fiecare zi este atașată și o imagine specifică și întrebarea ”Te putem ajuta?” - mi se pare atât de prietenoasă și călduroasă!  DAR STAI! hai să-ți arăt ceva și mai fain. Ia uite: 

E? Ce zici de asta? Nu mai știu al câtelea motiv este pentru care îmi place agenția asta, dar m-a dat pe spate ghidul. Ăăă, stai...faptul că este un ghid. Doamne, chiar mă gândeam câte detalii fascinante voi pierde în vacanța mea, dar deja am făcut ”cunoștință” cu cel mai fain om din acest circuit. Abia aștept să ascult poveștile pe care are să  le spună! 
Am citit și testimonialele, fapt care mi-a dat o și mai mare încredere în tot ceea ce înseamnă Exact Travel Club, pentru că este foarte important să verifici și acest aspect atunci când ai de făcut o astfel de alegere. Toate ca toate, dar mi-a mai atras atenția ceva. Să vă arăt? 

Știam că în Japonia cel mai bine este să circuli cu trenul, dar când am văzut-o și pe asta m-am frecat bine la ochi și m-am ciupit să fiu sigură că nu visez. 

Din octombrie 2010, EXACT TRAVEL CLUB este singura agenție autorizată să emită abonamente de tren JR Pass în Romania.
Am toate motivele să plec cu Exact Travel: circuit bine pus la punct, ghid, cazare bună, bilete de tren, locuri frumoase de vizitat... în plus îmi inspiră seriozitate și încredere. 

Hai că m-a luat valul! Este din cauza Japoniei. Dar dacă cumva nu ești atât de entuziasmat/ă de o călătorie în Țara Soarelui răsare precum sunt eu, să știi că agenția asta de turism mai merge și prin alte părți din America Centrală și de Nord și din Asia. 
Dar intră tu pe site să vezi cu ochișorii tăi frumoși și să te convingi mai bine. 
În continuare eu voi aștepta vacanța perfectă cu gândul la muntele Fuji, la kimono-uri și la preferatele mele sushi. 







În încheiere doresc neapărat să ofer spre lectură o povestioară japoneză cu tâlc. 


A fost odată un om care tăia piatra din stâncă. Truda lui era istovitoare, muncea mult, dar leafa era mică, și nu era mulțumit. Oftând din cauza muncii lui grele, a strigat:

„Off, aș vrea să fiu bogat, ca să stau tolănit pe un divan, îmbrăcat în mătase”.

Atunci, un înger a coborât din cer, spunând: „Ești ceea ce ai spus”.
Și omul s-a pomenit bogat, și era tolănit pe un divan, și strailele erau din mătase. Iar regele ținutului tocmai trecea pe acolo, cu călăreți înaintea caleștii sale, și în spatele caleștii erau de asemenea călăreți, iar deasupra capului regelui era ținută o umbrela de soare, din aur.
Când bogatul a văzut asta, a fost rănit în orgoliu, deoarece lui nu-i ținea nimeni o umbrelă de soare de aur deasupra capului. A oftat și a strigat: „Aș vrea să fiu rege!”
Și îngerul a venit din nou, și a zis: „Ești ceea ce ai spus”.
Și s-a pomenit rege, și mulți călăreți călăreau în fața caleștii lui, iar în spatele caleștii erau de asemenea călăreți, și o umbrelă de soare de aur îi era ținută deasupra capului, iar soarele trimitea raze arzătoare și pârjolea pământul, astfel că firele plăpânde de iarbă păleau. Și regele s-a plâns că soarele îi ardea fața, și că puterea acestuia o depașea pe a sa, și n-a fost mulțumit.
A oftat și-a strigat: „Aș vrea să fiu soarele”.
Iar îngerul a venit și a zis:  „Ești ceea ce ai spus”.
Și s-a pomenit soare, și și-a trimis razele în sus și-n jos, în dreapta și-n stânga, și a pârjolit firele plăpânde de iarbă, și chipurile regilor de pe pământ.
Și un nor s-a așezat între el și pământ, iar razele soarelui au ricoșat din el, iar el s-a mâniat din cauza că puterii lui i se împotrivea ceva. S-a plâns că norul îl întrecea în putere, și n-a fost mulțumit. Și-a dorit să fie nor, care era atât de puternic, iar îngerul a venit și a zis: „Ești ceea ce ai spus”.
Și s-a facut nor, și s-a așezat între soare și pământ, și a oprit trecerea razelor, astfel că iarba a crescut verde. Norul a plouat picături mari pe pământ, făcând ca râurile să se umfle, iar viiturile să ia pe sus casele, și a stricat câmpiile cu puhoaie de apă. A dat peste o stâncă ce nu ceda, și a azvârlit șuvoaie mari de apă, însă stânca nu voia să  cedeze. Și s-a mâniat că stânca nu ceda în fața puterii sale, și a strigat:

„Stâncii acesteia i s-a dat o putere care o depășește pe a mea. Aș vrea să fiu stâncă”.

Iar îngerul a venit din nou, și el s-a făcut stâncă, și nu s-a clintit când soarele strălucea ori atunci când ploua.
Și apoi a venit un om cu o sapă și o daltă și cu un ciocan greu, și a spart pietre din stâncă, iar stânca a zis:

„Cum se poate ca omul ăsta să aibă o putere care o depășește pe a mea, și să spargă pietre de la poalele mele?”

Și iar nu a fost mulțumit. A strigat: „Sunt mai slab ca el. Aș vrea să fiu acel om.”
Și îngerul a venit din cer, zicând: „Ești ceea ce ai spus”.
Și era din nou spărgător de piatră…
Și a spart pietre din stâncă cu trudă mare, iar leafa era mică – și a fost mulțumit.


Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2018
proba 15 : Exact Tours - ”Japonia de după cireși” 
Surse foto: Exact Travel Club și arhiva proprie
colaj/video/capturi editate personal

Sursa poveștii cu tâlc: relatiiautentice 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României