Garderoba creativă oriunde, oricând



Îmi place să cred că moda vestimentară nu este doar un moft, ci exprimarea creativității. 



"Nu te lăsa pradă trendurilor. Nu lăsa moda să pună stăpânire pe tine, decide tu ce ești, ce vrei să exprimi prin felul în care te îmbraci și cum trăiești." Gianni Versace




Este foarte cunoscut că în antichitate, egiptenii, grecii și romanii au dezvoltat arte precum muzica, literatura și pictura, dar mai puțin cunoscut este faptul că designul vestimentar a fost considerat în acele timpuri o formă de exprimare a creativității, acesta fiind inclus în categoria artelor. Varietatea de ţesături, tăieturi şi culori a fost în continuă schimbare, la fel și crearea de tendinţe, astfel cum se întâmplă și în vremurile noastre. În prezent această artă a vestimentației cu multitudinea de modele, culori și tipare, în loc să ofere nenumărate posibilități de exprimare a propriei imaginații creative, conduce spre confuzie. Oamenii, în special femeile, consideră că numărul mare de obiecte de îmbrăcăminte din dulap le va oferi infinite variante de combinare a acestora. Nimic neadevărat, au dreptate fiindcă varietatea oferă o oarecare siguranță, dar foarte des am auzit femei afirmând supărate că nu au cu ce se îmbrăca pentru a merge la un anumit eveniment sau doar la o simplă plimbare, iar dulapul acestora era doldora de haine. Dezavantajul unui munte de haine constă în faptul că se poate pierde foarte ușor stilul adevărat. Prin ”adevărat” referindu-mă nu doar la ce este în vogă, dar la ceea ce se potrivește fiecărei persoane, deoarece nu tot ce este la modă ni se și potrivește. De aceea, propun, crearea unei garderobe fundamentală specială și limitată la număr așa cum fac și marii creatori de modă. Mă voi adresa femeilor, ajutând totodată și bărbații sperând că timpul de așteptare al acestora se va reduce semnificativ. În orice caz, drag domn, aici poți găsi tot ce ai nevoie.


Există mai multe exemple de oameni influenți care au doar câteva haine de bază în dulapul lor. În 1980, de exemplu, Donna Karan a spus că femeile moderne care sunt în poziţii importante de afaceri au nevoie doar de şapte articole de îmbrăcăminte în garderoba lor, iar Karl Lagerfeld, unul dintre cei mai importanţi designeri din lume, cel care a primit de asemenea trofeul modei din mâinile lui Coco Chanel, poartă doar nuanţe întunecate. El are un număr limitat de ținute și este considerat unul dintre cei mai eleganți bărbați care există.


Nu trebuie să fii artist pentru a-ți crea propriul stil vestimentar, trebuie doar să știi ce ți se potrivește.


Ca urmare a învăţăturilor primite de la câteva dintre cele mai importante figuri de modă, şi adăugând trei piese în plus față de sfatul pe care Donna Karan l-a spus, îți prezint 10 articole vestimentare nelipsite din dulap pentru a avea nu doar un stil impecabil, dar și siguranța că indiferent unde vei merge, la serviciu, la cocktail, la o petrecere cu amicii, la o reuniune de familie sau la întâlnirea cu socrii, nu vei intra în panică fiindcă ai în garderoba ta siguranță, precizie și încredere.  

1. Un tricou simplu


Vero Moda - Top Edin
Poate fi ceva mai simplu? Confortabil și ușor de asortat. Fie că alegi să îl porți cu o pereche de bugi, o fustă elegantă, sportiv sau o pereche de pantaloni la dungă, tricoul este nelipsit din garderobă. 




2. O pereche de balerini

Balerini Corina


Există un motiv pentru care aceștia sunt atât de apreciați. În primul rând sunt foarte confortabili, iar în al doilea rând pot fi purtați atât cu jeanși, cât și cu rochițe vaporoase, pantaloni scurți și la ținute elegante. În ultima vreme multe femei poartă după ele o pereche de balerini confortabili când se duc la petreceri. Fie nunți ori cocktail-uri, tocurile obosesc într-un final picioarele fiind prea timpuriu pentru a încheia distracția.






3. Un sacou

Desigual - sacou negru

Sursă foto: Glamour
Întâlnire de afaceri, interviu de angajare, întâlnire cu prietenii sau plimbare romantică, în multe cazuri sacoul poate fi combinat în funcție de cerințele întâlnirii. Poate fi asortat cu fustă, pantaloni, blugi, rochițe sau pantaloni scurți. Deasemenea acesta poate fi purtat atât cu tocuri, cu balerini, cât și cu o pereche de sneakers. 





4. O bluză clasică 



Bluză Tally Weijl 

Se asortează aproape la orice. Sunt nenumărate variantele care pot fi făcute cu o astfel de bluziță care se potrivește aproape la orice stil vestimentar. În ceea ce mă privește, aceasta este cea mai comună alegere pe care o fac indiferent de locul în care merg, excepție făcând evenimentele în care eleganța este ”cerută”, de aceea în dulapul meu stă mereu...





5. ... The Little Black Dress,


Rochie Morgan

rochia elegantă neagră care nu dă greș niciodată. Atât de faimoasă și apreciată, rochița neagră poate fi accesorizată cu orice culoare și oferă siguranța unui aspect impecabil.  O ai în dulap? Atunci stai fără grijă oricând apare o invitație la un eveniment neprevăzut fiindcă ”the little black dress” este salvarea oricărei femei indiferent de tendințele actuale în modă. 

"Nu ești niciodată prea îmbrăcată, sau prea puțin îmbrăcată, cu o rochie neagră."  
Karl Lagerfeld



6. Pantaloni negri 

 Answear / Tommy Hiflinger / Answear Jessy Line 
Am stabilit mai sus că negrul poate fi accesorizat cu orice culoare, la fel și pantalonii negri pot fi asortați cu aproape orice, fie bluzițe colorate, înflorate, în dungi, cu mânecă lungă ori scurtă, cu pantofi clasici, stiletto, sneakers, balerini, sacou, geacă denim, etc., aceștia ar trebui deasemenea să facă parte din ”must have”. 




7. Dacă tot i-am menționat, pantofii sunt și ei salvatori. Bineînțeles, se potrivesc mai mult stilului elegant, dar în timp ce pot fi purtați cu ”the little black dress”, îi poți la fel de bine purta cu toate articolele de îmbrăcăminte enumerate mai sus
Answear Pantofi cu toc RS 

8. Jeans  


Vero Moda - Jeanși Naya 
Să fie simpli, fără modele și de culoare închisă. Avem deja o pereche de pantaloni negri, astfel că nu ne trebuie blugi tot negri, de aceea propun ca un albastru închis, poate puțin spălăcit, să fie culoarea potrivită pentru alegerea acestora. Nu cred că mai este necesar să enumerez cum pot fi purtați, nu-i așa? 😉








9. Cămașă

Stil clasic? Elegant? Office? Casual? Lejer? Nici cămașa nu te va dezamăgi. Cea mai sigură este cămașa albă, însă dacă nu îți place această culoare fiindcă se murdărește foarte repede și te scoate din confort, poți opta pentru orice culoare neutră.
Jaqueline de Yong - cămașă Fia 


10. Geaca sau paltonul, 

după preferințele fiecăreia, sunt nelipsite din garderobă. Important este să se potrivească cât mai multor ținute, iar nuanța pe care o alegi dacă este una neutră nu-ți va face probleme în privința asortării culorilor.
Medicine - palton Royal Purple


*Bonus
Pentru toți cei care iubesc sportul, plimbările în natură sau pur și simplu confortul și stabilitatea picioarelor, New Balance vă oferă exact ceea ce căutați.


Pe lângă aceste 10 articole vestimentare pe care le consider esențiale în garderoba oricărei femei,  doresc să mai precizez o chestiune: calitatea hainelor este importantă. Brand-urile nu sunt făcute pentru fala personală, ci pentru a oferi confort deoarece un produs original este mai mult decât o etichetă și mai mult decât o formă de acceptare în societate. În ultimul timp, folosindu-se de inșelătoarea concepție a falei, mulți ”croitori” au contrafăcut produsele marilor mărci de îmbrăcăminte. De aceea există Answear, un magazin online care oferă produse 100% originale pe care le poți proba acasă și din care poți alege doar ce ți se potrivește, fiindcă este destul de important să ai libertatea de a alege și de a simți calitatea fiecărui produs, mai ales atunci când timpul îți este limitat pentru a vizita rând pe rând multitudinea de magazine din orașul tău.

"Moda ar trebui să fie o formă de evadare, nu o închisoare." Alexander McQueen


Sperând că te-am ajutat în luarea unor decizii benefice, îți doresc toate cele bune! 

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2018
Surse foto: Answear.ro

Alte surse: Citate, Answear, Historia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României