Aventură în țara lui Brahman



Am căutat în sute de rânduri printre cele mai vechi scrieri, am hoinărit pe tărâmuri inexistente printre ființe inexplicabile, am coborât până în adâncul sufletului printre amintiri neștiute și tot nu am găsit înțelepciunea pe care o caut. Unii mi-au spus că iluminarea e dată doar oamenilor puri, iar eu le-am repetat că îmi doresc doar înțelepciunea de a trăi fără să am ce ierta, fără să îmi umbresc uneori zâmbetele cu tristeți, fără să mai deschid porțile unui trecut din care parcă am cules prea puțină înțelepciune. Se prea poate să-mi fi ridicat standarde cam înalte, însă este o parte din mine care mă roagă adesea să trec peste tot ce nu mi-a plăcut și să mă aventurez în prezent. Caut profunzimea momentelor care nu-mi vor aminti de nimic. Caut să am în simțiri viața, și râsul, și clipa de acum, unde să nu existe trecut sau viitor, ci doar prezent.
Am obosit de-atâtea căutări în scrieri care mai mult mă năucesc! Am obosit să știu ce vreau fără să simt!
Dis de dimineață un gând mi-a șoptit că, deși arată liniștită, viața mea este și monotonă, rutina de zi cu zi oferindu-mi senzația că îmi lipsesc extremul, aventura și adrenalina care să-mi pună sângele în mișcare și prin care să-mi depășesc limitele. N-având idee cum să ajung acolo unde simt, am deschis laptopul, am intrat pe motorul de căutare și am scris turism de aventură. În urma rezultatelor am intrat pe Extreme Travel și... imediat am fugit în dormitor pentru a-l liniști pe fiul cel mic trezit brusc din somn. Mă aflam lângă el, dar cu gândul la un loc spre care m-aș putea aventura. Da, exact ce scriam mai devreme, fug din prezent, de această dată spre viitor. Am încercat varianta duo, dar instinctul de mamă m-a asigurat că pot fi multifuncțională. Din asta înțeleg că nu toate evadările ar fi și dăunătoare. Astfel că m-am lăsat ghidată de gânduri pentru a ajunge într-un loc care ar putea îndeplini misiunea înțelepciunii și misiunea aventurii simultan. O scanare automată a creierului mi-a dezvăluit că există un loc pe Pământ unde Dumnezeu știe să râdă și să se distreze cu toată înțelepciunea Sa. Nepal


Micul Cezar se liniștise, prin urmare am fugit iar spre laptop pentru a căuta expediție Nepal
Găsesc Annapurna Circuit, Annapurna Base Camp și Everest Base Camp. 


Bun. din nou am fost ”solicitată”, dar am revenit pentru a vă povesti în continuare. 


 Toate sună bine, toate arată frumos, toate mă încântă maxim începând de la peisaje până la punctele înalte care vor fi atinse, satele, schimbarea de vegetație, arhitectura și cultura tibetană, dar și toate denumirile despre care nu știu nimic și pe care sunt dispusă să le descopăr și dincolo de un simplu ecran. Cu toate acestea ceva lipsește. Caut din nou pe site să aflu dacă s-ar putea cumva opta pentru excursii personalizate, fiindcă pe lângă cele șaisprezece zile de circuit în Annapurna - asta îmi surâde mai mult deoarece nu mă simt pregătită pentru traseul Everestului, fiind conștientă că nu am prea mult antrenament pentru efortul și condițiile de altitudine pe care le găsesc în descrierea circuitului Everest Base Camp - îmi doresc foarte mult să petrec câteva zile într-o mănăstire buddhistă. În Lumbini, locul unde s-a născut Buddha, este o mănăstire unde mi-ar plăcea să mă aventurez printre tainele înțelepciunii pe care Buddha le-a lăsat în urma lui. Cred că cel mai bine ar fi să pornesc dintr-un astfel de loc în marea aventură, sperând că aici aș putea găsi puterea de a mă dedica mai mult prezentului pentru ca mai apoi să mă bucur din plin de toate escaladările traseului Himalayan. 
Hm, parcă deja simt aerul proaspăt de munte și bucuria mușchilor puși în mișcare pe toate traseele montane. 

Îmi pot imagina ce va spune soțul meu :” foarte tare, iubito, dar totuși n-am fi putut începe cu ceva mai ușor? Cum ar fi niște excursii în munții României sau am putea vizita triburi primitive în Etiopia.

”Nu, iubitule, vreau o aventură chiar în Țara lui Brahman, acolo unde să-mi pot depăși limitele. Este aventura pe care sufletul meu o cere cu entuziasm și nerăbdare.”

Dar de ce să-mi imaginez conversația cu el când aș putea să-l sun direct? Până vorbesc cu dânsul, încarc trei poze din Nepal să vedeți cât de frumos este.










Frumos, așa-i?


Iubitul soț mi-a spus astfel:

”Draga mea, știu cât de mult tânjești după această aventură. De aceea te vei duce singură, iar eu voi rămâne cu cei mici. Să fie 100% aventura ta, să te desprinzi de tot, să te relaxezi, să te distrezi și să te întorci acasă cu cea mai frumoasă poveste.”



Nepal, pregătește-te, sosesc! 




Articol scris în cadrul competiției Super Blog 2018, proba 10 Extreme Travel 




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României