Cum să faci să-ți fie mai bine - 5 sfaturi simple





”Ne alegem mereu modul în care ne folosim timpul și trebuie să trăim cu toate consecințele alegerilor noastre. Multora dintre noi nu ne plac aceste consecințe - mai ales când simțim că există o discrepanță  între felul în care ne petrecem timpul și ceea ce simțim că e cu adevărat important în viața noastră.” (Stephen R. Covey)










Fiecare om are un vis pe care dorește să îl împlinească, însă momentul realizării acestuia pare că întârzie din ce în ce mai mult. Și-atunci apare întrebarea: ”ce fac greșit?”. 
De ce alții reușesc în viață, dar tu te împotmolești fără să ai habar cum ai făcut-o? 
Nimeni nu ne-a pregătit pentru viață așa cum ar fi trebuit. La școală ne-au învățat matematică, dar nu ne-au învățat despre bani, despre responsabilitatea lor și tot ceea ce implică această parte a vieții de adult. A lipsit și încă lipsește obiectul educație financiară fără de care ieșim de pe băncile școlii cu visuri la care habar n-avem cum vom ajunge, dar ne punem toate speranțele că la un moment dat le vom împlini. Cu multă muncă ajung să se împlinească, dar entuziasmul de la început nu mai există demult. S-a pierdut printre repetatele greșeli și experiențe acumulate în toți anii de încercări, iar fără acea bucurie visul a devenit doar o obsesie nesatisfăcătoare în adâncul sufletului. Ni se spune: ”Muncă, muncă și iar muncă. Altfel nu vei reuși vreodată!” Si da, într-adevăr, prin muncă ajungi la realizarea tuturor obiectivelor tale. Atenție însă la alegerile pe care le faceți, la tipul de muncă pe care îl alegeți. Vă mai permit acestea să trăiți cu adevărat, să vă bucurați de viață, de familie și de lumea în care trăiți? 
Trăim într-o societate în care banul este mijlocul prin care visurile devin realitate, însă înainte de aceștia, principalul mijloc de a ne atinge obiectivele suntem noi înșine. 

Să vă stabiliți prioritățile în viață este ceea ce ține însăși de esența vieții. Dezorganizarea ne ține tot mai departe de împlinire și ne trimite tot mai adânc în dezamăgiri. Iată deci primul meu sfat. 

Adesea întâlnesc oameni care se plâng de lipsa timpului. ”Dana, nu mai am timp pentru mine, pentru familie, pentru nimic.” Ah, de câte ori am auzit acestea din gurile prietenilor, și de fiecare dată, cu riscul de a supăra, am spus: ”Te complici prea mult.”  Acesta este al doilea sfat: Relaxează-te! 


Mai departe de-atât, obsesia pentru bani și muncă desparte oameni și schilodește emoțional copiii. Principala greșeală pe care o poate face un om este să înlocuiască timpul cu lucrurile materiale. Iată o primă eroare prin care cineva se poate îndepărta de adevărata independență financiară. Vrei bani pentru a realiza ceva, muncești extrem de mult, te simți vinovat/ă pentru lipsa ta din viața familiei și cheltui bani pentru a substitui acest gol. LA urmă tot ceea ce faci este să te întorci de unde ai plecat. 
Al treilea sfat: nu înlocui prezența ta cu lucruri materiale. 

Mai bine ați ieși cu toții la o plimbare în natură, cu bicicletele, la un picnic. Astfel economisiți banii pe care i-ați putea cheltui prin Mall-uri, pe benzină sau la restaurant. În plus este dovedit că natura vă poate relaxa extraordinar de tare și mai ales ne apropie unii de alții tot mai mult. 
Al patrulea sfat: Nu cheltuiți aiurea. Înlocuiți ceea ce este scump cu ceea ce este gratis și distractiv. 

 Cum să faci bani și în același timp să nu fii epuizat, dezorientat și la limită? Nu sunt expert financiar, dar am găsit fix ceea ce te poate ajuta pentru a te îndruma spre realizarea visului tău fără să te pierzi. Fiindcă îmi pasă de tine, chiar dacă nu te cunosc personal, mă alătur demersului Școala de Bani, inițiat de BCR pentru a-ți aduce la cunoștință că acum, există o școală unde poți învăța mai bine cum să ai grijă de banii, timpul și viața ta și a celor pe care îi iubești atât de mult și în același timp să te apropii într-un mod frumos de visul tău. 
Al cincilea sfat: intră pe Școala de Bani , conștientizează-ți propriul comportament financiar și începe să devii ceea ce ai visat mereu să fii. 







Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2018, proba a șasea/ Școala de Bani by BCR




Comentarii

  1. Frumos scris! Oamenii chiar tind sa se agite prea mult si nu au rabdare. Iar altii cred ca daca au multe lucruri(obiecte) sunt mai bine văzuți de ceilalți,in loc sa petreaca timpul impreuna cu persoanele dragi. Timpul este prețios si putini tin cont de asta!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

3 lucruri pe care le fac datorită unui blog neobișnuit