Home upgrade: Reîmprospătarea de primăvară



Pentru că primăvara natura începe să prindă din nou culoare bucurându-ne cu raze de soare și miros plăcut de prospețime, acest fapt generează în noi dorința de a ne reîmprospăta locuința, curățenia de primăvară devenind deja tradiție. Dar ce-ar fi dacă, în loc de curățenia de primăvară, te-ai apuca și de redecorarea de primăvară?

În acest articol voi veni cu propuneri pentru masa, scaunele și spațiul de dining fie în bucătărie ori living. Pentru mulți dintre noi, fiecare masă, cu familia ori cu prietenii este un motiv de bucurie, iar spațiul de dining devine astfel un loc foarte plăcut și important din casa fiecăruia. 

Uneori este necesară o mică intervenție pentru a reimprospăta decorul, sau pentru a ieși din rutină ori pentru a hrăni sentimentul de ”ceva nou”, astfel că m-am gândit să vin cu idei utile care pot fi folosite cu succes pentru a da viață unui set de masă cu scaune  și locului în care acesta este amplasat. 

Sugestii numai bune de pus în aplicare
 atunci când o renovare completă iese din context datorită lipsei bugetului.



Schimbări mici cu efecte mari





ü  Detaliile fac diferența



În cazul designului de interior detaliile sunt foarte importante și au puterea de a schimba decorul într-un mod plăcut dacă sunt făcute cu atenție, iar piesele accent au un impact puternic asupra ambientului. Ca de exemplu: 
Pușculiță metalică Hearts black 11 cm 


Decoratiune metalica "Glam Piry" Gold / Black



Bol " Aluminum " Green

Acestea își pot găsi locul pur și simplu pe masa de bucătărie sau pe un stender decorativ ca cel din imaginea de mai jos. 




Important este ca elementele decorative alese să iasă în evidență prin culoare și simplitate, atrăgând atenția într-un mod subtil și plăcut.



ü  Corpuri de iluminat

Obiectele de iluminat vor fi alese în funcție de stilul pe care îl are locuința, fie clasic, elegant, modern sau ultra modern, acestea vor oferi un efect de wow care cu siguranță nu va fi trecut cu vederea. Vor fi așezate în funcție de tipul și mărimea lor astfel:

Veiozele mici pot fi puse pe un stender decorativ, pe pervarzul geamului sau pe unul din rafturile dulapului de bucătărie, în cazul în care acestea sunt deschise.

Veiozele înalte vor oferi un ambient plăcut dacă sunt poziționate lângă masă sau în colțul camerei. 


Iar alte opțiuni ar fi suporturi pentru lumânări care pot fi așezate direct pe masă ori pe corpurile decorative. 



ü  Comoda

Comodele sunt foarte comune și de multe ori devin suport pentru televizor ori sunt amplasate pe hol pentru depozitarea diverselor obiecte. Pentru a da un nou tonus spațiului, acestea pot fi mutate cu succes lângă masă, adăugându-le piese accent care vor face diferența.

 Ca de exemplu:

ü  Covorul

Un covor simplu, care depășește puțin dimensiunea mesei și a scaunelor, poate face diferența. Va oferi încăperii un aspect călduros și primitor, totodată adăugând eleganță.

Iată două exemple:



ü  Perdele și draperii



Este timpul de a renunța la modelele clasice de perdele foarte înflorate care încarcă prea mult aspectul încăperii, dar și timpul jaluzelelor verticale a trecut. O perdea simplă albă este de cele mai multe ori de ajuns pentru ca designul camerei să fie plăcut. În cazul în care perdelele și draperiile mai necesită timp pentru a fi schimbate, o bună variantă ar fi prinderea lor în modelul ”fluturaș” astfel: 
Perdea Pola






Perdea Inga


Ø  Poziționarea

Pe lângă adăugarea unor noi elemente în aspectul camerei, pentru reîmprospătarea imaginii de ansamblu se mai pot aduce modificări locului în care sunt poziționate masa și scaunele. Așadar, acestea pot fi mutate

pe mijloc


 pe lung lângă perete 

sau într-un colț



Ø  Aspectul mesei și a scaunelor 

Pentru a schimba aspectul propriu zis, se pot folosi huse de scaun și protecție pentru masă care vor da senzația de ”ceva nou” și fresh. Prin această metodă, un simplu scaun de bucătărie va ieși dintr-un aspect anost și va intra cu succes în sfera bunului gust. În plus tapițeria va fi astfel protejată. 




Masa de living va fi perfectă prin aranjarea corectă a unui set de dining care va avea un impact puternic dacă se adaugă, pe lângă acesta, elemente simple precum o plantă vie, lumânări sau vaze cu flori în nuanțe care să intre în contrast cu celelalte culori.

Atenție la amestecul de culori! Pentru a vă asigura că le folosiți cum trebuie, vă recomand să căutați pe internet articole destinate combinației culorilor, găsind astfel palete care se potrivesc cu cele pe care le aveți deja.

Recomandare achiziții

Pentru un plus de inspirație și pentru cumpărături cu gust, vă recomand să vizitați magazinul SomProduct, dedicat designului de interior, un brand care a prins viață în anul 1995, și care, până în prezent și-a dedicat activitatea îndeplinind cu succes deviza pe care se bazează: ”Inspiring Comfort” – oferind confort maxim prin produsele pe care le fabrică și le comercializează. Deasemenea, pe lângă multitudinea de categorii prezente pe site, puteți beneficia de promoții de nerefuzat, de vouchere valabile pentru prima comandă, puteți chiar să vă instalați aplicația SomProduct și, în cazul în care aveți nevoie, în dreapta paginii jos este opțiunea ”aveți nevoie de ajutor”, din care, accesând-o, se va deschide o căsuță specială în care unul dintre agenții de suport vă va sta la dispoziție pentru a vă sprijini în alegerile pe care doriți să le faceți, iar fiecare comandă de peste 149 de lei va beneficia de livrare gratuită.  Totodată, dacă aveți plăcerea de a vedea întâi produsele, puteți vizita unul dintre ShowRoom-urile din București, Brașov, Cluj-Napoca sau Baia Mare.

Așadar, acestea fiind scrise, sperând că v-am oferit inspirația necesară,
 vă urez redecorare și reîmprospătare cu succes! 
Toate cele bune! 



Articol scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2019 
Proba a noua: ”Schimbări mici cu efecte mari pentru locuința ta” 
Sponsor: Somproduct 



Toate sursele foto sunt preluate de pe site-ul SomProduct 

Comentarii

  1. Inspirate sfaturi :) Ai gusturi bune :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain si detaliat, te-ai gandit la toate aspectele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Plin de sfatirui utile. Cand m-a apuc de curatenia generala, o sa recitesc sa ma inspir.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce idei fresh pentu redecorare. Super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-au placut obiectele de design alese, succes in competitie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tu vrei să mă duci la faliment, așa-i? :) Adorabilă pușculița aia! Forte frumoase și utile sfaturile! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Să umpli pușculița aceea, neapărat !!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-ai dat atâtea idei că nu știu la care să mă opresc. Îmi plac acele perdele scurte.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României