Vrei o casă premium? 10+1 idei care te vor ajuta

   

Te-am creionat din gânduri, atunci la început
Făcându-te frumoasă, cum nimeni n-a văzut.
Căsuță minunată, ești tot ce am visat
De când citeam povești cu un regal palat.
Te conturam adesea cu verde împrejur
Cu ochii mari prin care să văd albastrul pur.
Cămin născut din visuri ce adevăr devin 
Ești locul căruia acum îi aparțin.
E magic să cutreier din minte-n realitate
Un drum clădit din visuri cu inima cântate.  


Acest drum al visului devenit realitate s-a născut în sufletele multora dintre noi încă din vremea pe când eram copii și ne jucam ”de-a mama și de-a tata” pe undeva prin spațiul verde de la bloc ori pe ulița satului. Vizualizam în toată inocența noastră dincolo de ceea ce era real, făcând jocul să prindă magia momentului prezent împletit cu viitorul. Căsuța în care ne purtam jocul făcea ca în ochii noștri tufișul să fie o bucătărie ale cărei rafturi – crengi depozitau toate ingredientele necesare traiului de zi cu zi. Frunzele deveneau așadar zahăr, sare, condimente, iar groapa aceea era cuptorul de ultimă generație ce avea o performață inedită când venea vorba de a coace plăcinte și pâine cu făina – pământ și apa limpede adusă cu atâta trudă de ”tata” de la fântână. ”Copilașii” se duceau apoi la somn în dormitorul mare cât lumea unde se cocoloșeau zâmbăreți pe patul moale cu așternut de iarbă, iar ”părinții” rămâneau în sufrageria – boschet privind la televizorul – copac. În ochii mei toate clădeau căsuța pe care mi-o doream atunci când voi fi crescut. 
Vă amintiți nerăbdarea pe care o purtam adesea în sufletele noastre atunci când se apropia momentul acestui joc și apoi căldura, liniștea și fericirea pe care le simțeam jucându-ne? Toată lumea din jur dispărea, rămânând doar noi, familia fericită, în căsuța mult dorită pe care o construisem fix cum ne doream, cu bețe-unelte, frunze-condimente, tufișuri-dulapuri și pietre-pereți.

Timpul trece însă, purtându-ne spre noi și noi povești. Iată am crescut, iar căsuța aceea minunată a prins de-a lungul anilor un contur cu pereți groși și geamuri mari prin care să intre multă lumină. O căsuță care are la bază acele sentimente născute din copilărie pe care le-am păstrat în suflet cu drag.
Așadar, iată-ne mari, puși în fața faptului de a face ca visurile toate să devină realitate, la un pas de a construi acel ”acasă” care ne aparține.

Visul acesta al meu a devenit deja realitate și trecând prin el știu că acest proces poate deveni un cocktail de sentimente în care se împletesc entuziasmul și copleșirea, făcând ca totul să devină debusolant. Pentru a evita ca punerea în practică a visului să fie o întâmplare derutantă am creat 10 idei care să vă ajute să aveți parte de o experiență așa cum trebuie să fie: frumoasă, plină de bucurii, relaxare și siguranță.
Înainte de toate, casa visurilor va fi una premium. Ce înseamnă ”premium”? Cu siguranță nu înseamnă și scump. M-a intrigat ideea că mulți asociază acest cuvânt cu luxul, însă pentru mine ”premium” este calitate și siguranță. Produse care au standarde asumate, adică tot ceea ce trece printr-un proces de confecționare și verificare la calitate superioară, iar toate acestea oferite la prețuri reale și avantajoase, nicidecum umflate datorită vreunui design special. Cert este că ne dorim calitate fiindcă căminul nostru nu va fi construit din tufișuri. 

10 lucruri de luat în considerare atunci când vrei să îți construiești o casă premium 

1.       Planificarea casei pe termen lung 


Construirea unei casei nu mai este o joacă, ci un fapt real care se va întinde pe ani mulți. Ceea ce face ca acest aspect să fie unul important este conștientizarea faptului că spațiul trebuie gândit într-un mod cât mai practic posibil. Puneți pe hârtie tot ceea ce ați vizualizat, începând de la grădină până la locul de depozitare și dezbateți împreună cu arhitectul ales toate ideile pe care le aveți, căutând cele mai bune soluții pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor propuse. Este ușor să ne imaginăm forme și camere, însă punerea lor în practică necesită cunoștințe și tot ceea ce ne dorim de la o casă este să fie în primul rând confortabilă pe lângă aspectul pe care îl vrem. 


2.       Peisajul


Poate părea ciudat, însă cu toții ne dorim ca atunci când ne vom relaxa, dincolo de geamurile mari ale livingului să ne surâdă splendoarea naturii și nu casa vreunui vecin ori gardul sau...nimic. Așadar, dacă v-ați ales deja terenul, priviți în toate părțile și faceți alegerea cea mai bună. Aceea care vă va umple cu o stare de bine. În caz de urmează să vă alegeți pământul pe care va sta minunata căsuță, vizitați mai multe terenuri până veți avea acel sentiment plăcut de ”acasă”. Majoritatea alegem locuri cât mai aproape de orașul în care am crescut, acolo unde ne este familia și unde poate deja avem un loc de muncă stabil, dar România este plină de natură, și locuri minunate se găsesc pretutindeni. Personal, dacă ar fi să aleg, m-aș duce în sufletul Maramureșului, în Sighetul Marmației, acolo unde îmi pare că se află o bucată din Rai. Locuiesc în Pădurea Bavareză, este un colț de Rai și aici, însă pământul românesc mă cheamă uneori cu-atâta dragoste, fapt care mă apropie tot mai tare de dorința de a construi o cabană în zona Maramureșului.



3.       Fundația 


Este prima lucrare din construcția casei, așadar tipul fundației, dimensiunile și armarea acesteia sunt foarte, foarte importante pentru că o fundație proiectată sau executată greșit va pune în pericol toată structura casei, iar reparațiile ulterioare vor fi dificil sau chiar imposibil de executat. Este important ca cel căruia îi încredințați această parte să fie profesionist, dar și calitatea materialelor oferite să fie superioare.


4.       Izolația / pereții 


Indiferent de zona în care construiți, izolația va trebui să asigure confortul căminului, făcându-se cu materiale de bună calitate care vor reduce costurile de încălzire a locuinței și va permite totodată ca pereții să poată ”respira” evitând apariția ulterioară a mucegaiului. O izolație bună participă totodată la rezistența casei, pe lângă aspectul fizic impecabil pe care îl poate oferi atunci când lucrarea este executată așa cum trebuie. Pentru un aspect frumos al pereților și durabilitate, se poate folosi pentru finisaje var interior Caparol, este varul pe care noi l-am ales datorită calității pe care îl are. 



5.       Acoperișul


Acoperișul trebuie gândit în așa fel încât să poată face față oricărui tip de vreme, pentru că se știe că o casă va fi expusă permanent factorilor climatici, iar un acoperiș rezistent va fi construit dintr-o țiglă metalică rezistentă pentru a evita apariția oricăror pagube. Un model foarte bine cotat este țigla metalica Ice Cover Impro - este cea pe care aș alege-o de fiecare dată când aș construi un acoperiș, pentru că are un aspect impecabil și garanția lucrului bine făcut. Deasemenea o mare atenție trebuie oferită și jgeaburilor, burlanelor și celorlalte sisteme ce permit circulația apei.



6.       Încălzirea


Încă din faza de construcție oferă-i casei tale un sistem de încălzire prin pardoseală cu agent termic prin care căldura se va propaga uniform, la temperatura dorită. Mai mult, un astfel de sistem poate oferi un design mai plăcut locuinței prin eliminarea caloriferelor pe care, de altfel, se așează praful, ceea ce poate însemna și un plus pentru sănătate. Podeaua de-asemenea necesită atenție, iar alegerea mea constă în pardoseala WPC, aducând din nou în prim plan calitatea. 



7.       Energia electrică


Cu toții dorim să evităm plata unor facturi uriașe, de aceea este bine ca un astfel de proiect să fie bine gândit. Sistemul de încălzire prin pardoseală reduce consumul de enrgie, dar pe lângă acesta se poate economisi chiar și mai mult prin istalarea panourilor solare care sunt o reală investiție, având în vedere faptul că după amortizarea investiției poate oferi venituri consistente, deoarece consumul casei va fi mai mic decât producția energiei introdusă în rețeaua de electricitate.



8.       Instalația


Instalația de apă rece, de apă caldă, de canalizare – toate sunt extrem de importante și aici materialele folosite trebuie să îndeplinească standarde înalte de calitate care să asigure rezistența pe termen foarte lung. Instalația casei trebuie detaliată în planul de arhitectură, iar instalarea acesteia se va face 100% de către un specialist, deoarece acestea se bazează pe niște principii precum gravitația, presiunea și principiul vaselor comunicante, iar un plan cât mai bine făcut pe baza acestora, vă vor scuti de costuri suplimentare.



9.       Sisteme de degivrare 


Treptele, curtea, aleea, terasa, toate fac parte din ceea ce va deveni la final casa visurilor pe care o dorim nemuritoare. Pentru rezistența acestora este necesar un sistem care să le protejeze de zăpadă și gheață și totodată să vă ofere si vouă siguranța evitării accidentelelor neplăcute care pot surveni pe timpul iernii.



10.   Securitatea 


Casa este gata și arată atât de bine! O casă premium pe care unii o vor considera de lux, dar care este de fapt o casă de calitate superioară datorită atenției sporite oferite tuturor pașilor importanți în crearea ei, dar și a materialelor de construcție. Un gard solid, o poartă foarte sigură, uși viguroase precum ușile de interior Porta Doors,  instalarea unor sisteme de alarmă, poate oferi o siguranță mare, protejându-ne familia de răufăcători. Însă mai trebuie să ne protejăm și de alte aspecte neplăcute pe care nu le dorim, le evităm, dar care uneori pot apărea dintr-o mică neatenție. Așadar, instalarea alarmelor de gaz, de incediu și de inundație vă poate salva viața.



Se poate observa că am menționat foarte des termenul ”calitate” și am scos în evidență mai ales importanța materialelor de construcții de calitate. Poate vă gândiți că am uitat ceva și mai important – Banii. Am lăsat acest aspect la sfârșit pentru a vă da una dintre cele mai bune idei pentru a reuși să puneți în practică tot ceea ce a fost enumerat pe parcursul acestui articol cu posibilitatea de a nu vă ruina bugetul. Menționam la început că ”premium” nu înseamnă ”scump”, ceea ce denotă că am soluția potrivită pentru ca voi să vă construiți casa cu produse premium. 

Veți economisi cel puțin 15-20% dacă veți cumpăra materialele printr-un concept unic pe piața din România care are capacitatea de a scurta drumul de la producător – importator - distribuitor până la clientul final, evitând costurile suplimentare adăugate materialelor de construcții datorate depozitării, manipulării și transportului în plus. 

Casa de comenzi Vindem-Ieftin, în calitate de revânzători, contractează prețuri mai bune direct de la producători deoarece negociază periodic cu aceștia în calitate de clienți fideli. Ne putem duce direct la producător? Desigur, însă, deși poate părea că vom cumpăra la un preț mai redus, în realitate nu se vor obține prețuri foarte bune deoarece un client final va plăti mereu mai mult decât un client fidel. 

Pe site se găsește o gamă largă de produse destinate construcțiilor de case, însă fără prețuri, deoarece o altă parte a acestui concept unic constă în numeroasa echipă de consultanță în achiziții care va crea împreună cu voi soluții ieftine și personalizate, care să vă satisfacă bugetul. 

Dacă sunteți din Ploieși, Focșani sau Râmnicul Sărat, puteți merge direct la unul din showroom-urile existente unde deasemenea veți găsi consultanți bine pregătiți profesional în funcție de nevoile fiecărui client. Bonus: dacă filmați descărcarea comenzii și o urcați pe site, la secțiunea ”recenzii video”, veți primi o sumă în valoare de 100 de lei drept mulțumire.
Prin această metodă unică nu doar că bugetul va fi considerabil salvat, însă și riscul de achiziție este zero, întrucât seriozitatea și profesionalismul sunt la cote maxime, Vindem-Ieftin.ro, asumându-și responsabilitatea ca toți clienții să beneficieze de o livrare rapidă, curată și perfectă, într-un timp scurt de aproximativ 3 zile.

Ei bine, acestea fiind spuse, vă doresc din suflet să aveți parte de o experiență inedită presărată numai cu voie bună, iar la final să fiți mulțumiți de rezultat.
Meritați tot ceea ce este mai bun, iar pentru a vă construi o casă premium aveți nevoie de produse premium.
Eu sunt complet mulțumită de toată experiența pe care am avut-o în realizarea acestui vis, fapt pentru care v-am împărtășit ”secretele” mele, în speranța că vă vor inspira spre a economisi timp și bani în cazul în care căutați cele mai bune soluții pentru a beneficia de o casă premium. 

Toate cele bune! 


Articol scris în cadrul competiției Spring SuperBlog 2019 
Proba a șaptea: ”Construiește-ți casa cu produse premium” /
 Sponsor: Caza de comenzi Vindem-ieftin.ro 

Poze și surse de informare: vindem-ieftin.ro 


Comentarii

  1. Bune sfaturi. Și eu mă gândesc la o izolare fonică.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place ca e plin de informatii, dar mai mult faptul ca ai inclus versurile. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult! Păi astăzi este şi ziua poeziei, fapt pentru care m-am lăsat purtată de val. :)

      Ștergere
  3. Imi place ideea cu sistemul de degivrare, credeam ca doar la avioane se utilizeaza asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte multe informatii utile. Bafta la SB.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multă baftă! Planul pare bun și informațiile utile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Nu este un plan, ci sunt lucruri de luat în considerare. Pentru un plan aş fi scris câte-n lună şi-n stele. 😂

      Ștergere
  6. Multumim pentru sfaturi! Sunt foarte utile in vederea construirii unei case.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte fain articolul și cu poezia de la început. Interesantă ideea cu sistemul de degivrare. Credeam că e o chestie doar la avioane. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc!
      *Iar eu habar n-aveam că se foloseşte şi la avioane.

      Ștergere
  8. Impresionantă documentarea. Eu nu sunt în stare de așa ceva, îmi place să scriu povești. Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Şi mie îmi place să scriu poveşti. :) Succes!

      Ștergere
  9. Frumos si extrem de bine documentat articolul tau. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cea mai frumoasă țară din lume pentru vacanța de vară

Fericire totală de la prima gură de cafea

Wish list: Inima României